La Champions of the Future Euro Sèries van visitar França, per primera vegada des de la seva creació l’any 2020, per a la segona de les cinc proves d’aquesta competició d’alt nivell.

Els 173 pilots participants (95 en OK-Júnior i 78 en OK) van descobrir el circuit de Val d’Argenton, un circuit molt interessant tant des del punt de vista tècnic com esportiu. Joel Pohjola va guanyar la final Júniors, mentre que Dries Van Langendonck es va fer amb el lideratge provisional. En la categoria OK, Thibaut Ramaekers va marcar la diferència en la Final, mentre que Zac Drummond es va fer amb el lideratge de la general. En les dues categories, la cursa va ser intensa, amb innombrables canvis de líder des de la Qualificació fins a la Final.

El circuit de Val d’Argenton ha rebut un nou impuls en acollir de nou a algunes de les majors promeses internacionals de l’automobilisme. Com a organitzadora de les Euro Sèries Champions of the Future, la RGMMC va demostrar una vegada més la seva capacitat per a satisfer les demandes dels pilots i dels equips participants. Amb el pas dels dies, la prova va anar guanyant en intensitat, culminant en unes Finals molt animades.

Copyright: champions karting

Almenys 18 pilots diferents van aconseguir imposar-se en les mànigues classificatòries de l’Euro Sèries, la qual cosa confirma l’enorme quantitat de guanyadors potencials en Val d’Argenton. Lehtimaki, Sala, Van Langendonck, Rajpold, Coronel, Iliffe, Lovatt, Walz, Kamyab i Pohjola en OK-Júnior, així com Helias, Drummond, Gomez, Francis, Ramaekers, Pesl, Dubnitski i Wolfe en OK, van ser alguns dels quals van demostrar la seva competitivitat en aquest circuit francès situat no lluny dels famosos castells de la Vall del Loira.

Els pneumàtics Maxxis, socis de les categories OK-Júnior i OK de la Champions of the Future Euro Sèries i de la FIA Karting in 2024, van contribuir a l’èxit de l’esdeveniment, gràcies a la retransmissió en directe establerta per RGMMC. A més de l’arribada de les càmeres a bord, que ofereixen imatges espectaculars, una millora addicional en l’òptica de televisió va millorar encara més la qualitat de la retransmissió!

Gran remuntada de Joel Pohjola en la categoria OK-Júnior

Partint des de la primera fila, l’italià Filippo Sala (RFM) i el finlandès Sebastian Lehtimaki (Koski Motorsport), que ja havien aconseguit la pole el divendres, van haver de conformar-se amb el 7è i el 9è lloc respectivament en la final. Cal dir que van passar moltes coses durant les 20 voltes de la carrera decisiva. El britànic Kenzo Craigie (Prema Racing) va ser el primer a superar a Sala. El belga Dries Van Langendonck (Forza Racing) va intentar seguir el seu deixant, però es va veure superat per l’austríac Niklas Schaufler (DPK Racing). Schaufler va fer un gran esforç per a remuntar des de la 11a posició en la sortida.

Sortint des de la P9, el finlandès Joel Pohjola (Tony Kart Racing Team) va avançar a tots els seus rivals un a un per a posar-se al capdavant de la Final en la volta 6. Amb la volta més ràpida de la carrera, va augmentar el seu ritme a mesura que passaven les voltes i es va posar al capdavant amb més de quatre segons d’avantatge. Després d’ell, Schaufler va guanyar el seu duel amb Craigie i Van Langendonck pel 2n lloc. En la seva primera temporada en OK-Júnior, Craigie estava encantat de pujar al podi, mentre que Van Langendonck es reafirmava arrabassant-li el lideratge de la sèrie a Schaufler.

Es va produir un magnífic duel pel 5è lloc, que va anar a parar per poc a l’estatunidenc Jack Iliffe (Forza Racing) a costa de l’holandès Rocco Coronel (Victory Lane) i del japonès Kosei Oguma (AKM Motorsport). Coronel esperava un millor resultat, però va perdre diversos llocs en la lluita de la sortida. Oguma va acabar en vuitena posició, i el top ten el va completar el jove pilot suís, Paul Andriotis (RFM). La major remuntada la va protagonitzar l’espanyol Christian Costoya (Parolin Motorsport), que va pujar del lloc 35 al 13 per darrere del xinès Jiang Hou Zai (RFM) i del britànic Asher Ochstein (CRG Racing Team). D’altra banda, va haver-hi decepcions per a l’australià William Calleja (Parolin Motorsport), P2 després de les sessions classificatòries, i per als polonesos Kacper Rajpold (Koski Motorsport) i Borys Lyzen (Sodikart), que van començar la carrera final P6 i P8 respectivament.

Thibaut Ramaeskers aconsegueix la seva primera victòria en OK

Les primeres voltes de la final van marcar la pauta, amb una increïble batalla entre diversos pilots. El brasiler Gabriel Gómez (CRG Racing Team) va sorprendre l’estatunidenc Zac Drummond (Parolin Motorsport) i al belga Thibaut Ramaekers (VDK Racing) saltant de P3 a P1 en la primera corba. La jerarquia va canviar fins i tot abans del final de la primera volta, amb el brasiler Matheus Morgatto (CL Racing Team) al capdavant. Després d’aconseguir la pole el divendres, el romanès David Cosma Cristofor es va veure obligat a abandonar en la quarta volta. Mentre Morgatto cedia el lideratge al duo format per Gómez Drummond, dos pilots de KR Motorsport, el britànic Joe Turney i l’australià Lewis Francis, pressionaven als líders, juntament amb Ramaekers.

Poc després de l’equador, la situació va començar a aclarir-se, amb Ramaekers realitzant una bona maniobra sobre Gomez i Drummond. Turney i Francis van aprofitar la situació per a escapar-se. Les posicions es van congelar. Després de l’irlandès Fionn McLaughlin en l’última ronda, el VDK Racing es va assegurar una segona victòria consecutiva en la Champions of the Future Euro Sèries. Turney es va assegurar el 2n lloc per davant del seu company Francis. Drummond i Morgatto van acabar braç a braç en 4a i 5a posició, i l’estatunidenc es va fer amb el lideratge de la general. Una penalització li va costar a Gómez caure del 6è al 14è lloc, la qual cosa també li va privar del lideratge de la sèrie.

El txec Jindrich Pesl (ASD Monster K Factory Team) va concloure en la 6a posició per davant de Dmitry Matveev (KR Motorsport), que va ascendir fins a la 21a plaça. El belga Kai Rillaerts (Sodikart), l’espanyol  Aaron Garcia(DPK Racing) i Noah Monteiro (KR Motorsport) van ocupar els últims llocs del top 10, just per davant de l’holandès Pixis Houben (Birel Art Racing). El colombià Salim Hanna (Prema Racing) es va veure obligat a abandonar en 8a posició, mentre que el francès Jimmy Helias (Victory Lane) i el monegasc Matteo Giaccardi (Forza Racing), tots dos classificats entre els 10 primers després de les sèries, es van recuperar dels seus difícils inicis de temporada.

Properes curses

Tots els pilots es van emportar una gran quantitat d’informació tècnica i un coneixement enriquidor d’aquesta pista de 1280 metres, amb l’objectiu de brillar en el Campionat d’Europa de Karting de la FIA, del 25 al 28 d’abril.