Catalunya s’ha proclamat campiona d’Espanya d’autonomies aquest cap de setmana a BellPuig. El dissabte es van celebrar els entrenaments i les mànigues de classificació. En la d’Elit, Simeó Ubach va liderar les primeres voltes fins que va ser superat per José Antonio Butrón que encapçalava a l’equip d’Andalusia.

Aquest fet feia pensar que l’equip català patiria més del compte per emportar-se la victòria. D’aquesta manera, la jornada del dissabte a la màxima categoria va concloure amb Andalusia primera, Catalunya segona i la Regió de Múrcia tercera.

El Diumenge a la primera cursa Butró liderava totes les voltes. Es va repetir el resultat de la de classificació amb Ubach segon i Aparicio tercer.

A la tercera cursa i definitiva per lluitar pel títol de les autonomies. Butró, Ubach i Aparicio van tornar a demostrar que havien anat a Bellpuig per fer guanyar a les seves Autonomies el campionat que tant volien.

Amb aquests resultats, Catalunya es va proclamar campiona de les Autonomies en Elit, Andalusia subcampiona i la Regió de Múrcia tercera.