Site icon FormulaRapida.net

Carrasquedo aconsegueix la seva primera victòria a l’Eurocup-3 mentre Sagrera amplia la seva avantatge

Jesse Carrasquedo Jr. va obtenir la seva primera victòria a l’Eurocup-3 i Javier Sagrera va acabar la ronda 6 amb una avantatge de 15 punts

El mexicà de Campos Racing va ser el protagonista de la primera cursa de dissabte a Motorland Aragó, de la qual el líder de punts, Javier Sagrera, es va retirar a la primera volta.

La lluita per ser el més ràpid va ser gairebé tan tancada a la classificació, que Carrasquedo va liderar per només 0.01 segons sobre Sagrera, amb un temps d’1:53.504 en la seva penúltima volta. Ho va ser tercer, a només 0.052 segons de la pole, i Tangavelou va ocupar el quart lloc de nou.

Sagrera va sortir lentament a la cursa, immediatament lluitant amb Tangavelou mentre Ho prenia el segon lloc. Tangavelou va trobar un espai entre el mur dels boxs i el seu company d’equip a la primera corba, però al girar, la part davantera dreta del seu cotxe va fer contacte amb la part posterior esquerra de Sagrera, enviant-lo a girar.

Incapaç de continuar, Sagrera es va haver de retirar i es va cridar el Safety Car. Els pilots de Campos, Michael Shin i David, es van col·locar en tercera i quarta posició, amb del Pino pujant al cinquè lloc. Carrasquedo va fer ziga-zagues a la recta posterior durant la represa de la quarta volta, i Ho va intentar avançar-lo per l’exterior al final de la recta. Ho va començar la cinquena volta a 0.07 segons, mantenint-se a l’exterior a la primera corba, on breument va prendre el lideratge però va sortir de la pista.

Ho va cedir la posició abans d’intentar un altre avançament a la corba 16, i van anar costat a costat pels últims revolts, separats per només 0.105 segons quan va començar la sisena volta.

Es va formar un petit buit, però Ho va atacar de nou a la volta 11. No va trobar una manera de passar, i un moment de lliscament a la volta 15 li va costar temps. Van acabar la cursa de 16 voltes separats per 0.392 segons, amb Shin a 7.549 segons darrere, marcant un final 1-2-3 per a Campos Racing a l’Eurocup-3.

Diumenge va ser una nova oportunitat per a tothom i el pilot de MP Motorsport, Javier Sagrera, va ampliar el seu avantatge de punts a l’Eurocup-3 amb la victòria a la Cursa 2 a Motorland Aragó.

Després de no acabar tots dos a la cursa d’ahir dissabte després de xocar entre ells a la primera volta, Owen Tangavelou i el seu company d’equip Sagrera van tornar a lluitar diumenge al matí, però aquesta vegada per la Pole de la C2.

Tangavelou va prevaldre, marcant un temps d’1:51.727 per aconseguir la seva tercera pole de la campanya per 0.175 segons sobre el seu company d’equip Bruno del Pino, amb el líder de punts Sagrera i el pilot de Campos Racing Christian Ho 0.222 segons darrere en tercera i quarta posició.

Hi va haver drama abans de la cursa quan Chovet es va aturar a la volta de formació i va ser col·lidit per Douwe Dedecker de GRS. Chovet va reprendre la marxa però després es va aturar al costat de la pista, i l’inici es va retardar mentre es recuperaven els dos cotxes.

Del Pino va acabar la primera volta costat a costat amb Tangavelou, i van continuar anant roda a roda a les primeres corbes de la segona volta. Del Pino va sortir de la pista, i Sagrera es va col·locar al capdavant. Tangavelou va baixar al cinquè lloc en el procés, darrere de Ho i Fittipaldi, i es va cridar el Safety Car.

La represa va tenir lloc a la sisena volta, i Sagrera va fer ziga-zagues a la recta posterior per intentar trencar el rebuf als seus rivals. No va poder escapar-se de del Pino, mentre que darrere d’ells Nikola Tsolov de GRS va prendre el sisè lloc de Lisle per l’exterior de la xicana final a la vuitena volta, mentre que l’ordre es va mantenir majoritàriament inalterat fins a la bandera de quadres. Algunes penalitzacions post-cursa van donar el segon lloc a Pietro Fittipaldi i el tercer a Nikola Tsolov, amb del Pino baixant al quart lloc, Tangavelou al sisè i Ho al novè.

Javier Sagrera entra a la pausa d’estiu liderant amb 192 punts, amb Christian Ho segon com a millor debutant (164) empatat amb Bruno del Pino (164) en la tercera posició. Owen Tangavelou (134) i Valentin Kluss (103) tanquen els cinc primers. D’altra banda, MP Motorsport (416) lidera amb 88 punts d’avantatge sobre Campos Racing (328).

L’acció de l’Eurocup-3 tornarà després d’una llarga pausa d’estiu del 4 al 6 d’octubre al Circuito de Jerez Ángel Nieto.