CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA | Carlos Sainz ha fet els seus primers quilòmetres a la sessió vespertina del primer dia de test de pretemporada. El madrileny no ha pogut rodar pràcticament a causa de les difícils condicions climatològiques, que a partir de migdia s’han torçat per complet i ha caigut la temperatura al costat de l’arribada d’un lleuger plugim. Dia poc profitós per a l’espanyol, que demà tornarà a pista.

En fer un balanç general, Sainz no es va mostrar molt satisfet amb el seu primer dia de 2018. “Molt de fred. Ha estat un dia frustrant. Quan em tocava rodar a mi de sobte comencen a caure gotes, a fer vent i s’ha ennuvolat. Ha començat a arribar el fred polar i vol dir que no he rodat com volia rodar”, comentava a la ronda de preguntes a mitjans espanyols.

“Poques conclusions avui. Demà positiva per a l’equip. Nico ha pogut arribar més al límit del cotxe i ha tingut un matí més normal. Està content, un dia molt suau sense aldarulls. Li ha recordat al cotxe de l’any passat però li ha agradat”, continuava Sainz respecte a les seves conclusions.

Una de les novetats del dia ha estat el primer contacte amb el nou asfalt del circuit, reasfaltat a les últimes setmanes. Les sensacions positives i content amb el resultat. “Molt llis, sense sots i amb bon grip si aconsegueixes escalfar les rodes. Per a mi el circuit ha fet un treball excel·lent amb el reasfaltat. Em recorda a l’asfalt nou d’Hongria i d’Àustria. Són asfalts que els canvies i et fan anar dos segons més ràpid”, subratllava el pilot de Renault.

Pel que fa a les evolucions de motor, Sainz va aportar algunes dades interessants dels plans dels francesos. “Arribaran tres motors durant l’any i segur que progressaran. No sé ni quant ni com, però estic segur que progressaran”, afirmava. “Cal fer les coses molt bé per aguantar els 3 motors les 21 carreres. Encara que s’hagi de posar un quart no em preocupa massa, no et canvia molt la vida”, afegia respecte a una possible sanció

També preguntat pel canvi d’equip, Sainz no es va voler mullar molt en aquest aspecte. “No m’agrada comparar equips, ho he dit moltes vegades. Però estic content amb el canvi a Renault. Sé que té molta capacitat per millorar i crec que ja ho ha demostrat fins i tot aquest primer dia de test”.

“El cotxe està molt verd, encara em falta provar-l’ho i que arribin peces durant les properes setmanes fins a Austràlia. Però m’està donant una bona sensació”, afirmava respecte als pròxims dies.

En el moment d’escriure aquestes línies des de la sala de premsa del Circuit de Barcelona-Catalunya, la neu està fent acte de presència. La situació meteorològica és molt incerta de cara als dos pròxims dies, i la possibilitat d’ajornar les jornades de test cap al cap de setmana està sonant pel Paddock. “Aquestes alçades de l’any ja hi ha rumors … Però a mi, a nivell personal, m’agradaria perquè he perdut una tarda i voldria recuperar divendres amb un temps normal amb 16º-17º graus, una mica més normal”, concloïa.

“No pot afectar res perquè tot el que li pot afectar a Renault li pot afectar a altres equips. Aquest és un esport de competició contra els altres, no estàs perdent res”, va contestar Sainz a aquest mitjà en ser preguntat per l’afectació que podria tenir el no rodar en algun d’aquests propers dies.

L’últim tema que va voler tocar amb la premsa va ser la gran novetat de la Formula 1 de 2018. “L’halo t’acostumes. Costa molt pujar i baixar del cotxe. He hagut de guanyar flexibilitat aquest hivern”, deia Sainz al respecte. D’altra banda, el que més l’ha sorprès ha estat “el factor pluja perquè les gotes de pluja no em queien a la visera i no sabia si estava plovent o no. La major notícia de l’halo avui ha estat la pluja, no he volgut arriscar molt. La visibilitat és perfecta, no noto l’halo”, continuava.

El seu company Nico Hulkenberg ha rodat al matí i ha pogut provar la sortida amb l’halo, un dels moments més claus i incerts que hi ha pendent per posar a prova aquest element de seguretat. “Des de les primeres posicions (Nico) no ha notat diferència. Els que comencin una mica més enrere si que pot ser complicat el semàfor. Potser m’equivoco, no ho sé”, concloïa en la roda de premsa d’aquest primer dia.

Demà Sainz rodarà al matí i deixarà el torn a Hulkenberg a la tarda. Les condicions prometen ser igual o pitjor que aquesta tarda, de manera que la incertesa sobre com i quant es podrà rodar demà és màxima.