Durant aquestes dues setmanes de descans, alguns dels equips de Moto2 han anunciat canvis en les seves alineacions de cara al proper GP de San Marino. La principal novetat és el retorn de Nico Terol a Mapre Aspar després de perdre’s la cursa de Silverstone. També destacar la baixa de Simone Corsi per a aquest Gran Premi per lesió, i en el seu lloc es pujarà Florian Marino. Per acabar també haurem de mencionar el fitxatge de Ratthapark Wilairot per Caterham Racing per a la resta de la temporada.


Aquestes dues setmanes de descans des del Gran Premi de la Gran Bretanya han estat força mogudes pel que fa a canvis en la graella de Moto2. Durant aquest temps s’han produït una sèrie de canvis de pilots que han alterat la graella habitual de la categoria intermèdia.

La principal novetat és el retorn de Nico Terol amb Mapre Aspar, que després de perdre’s la cursa de Silverstone va ser remplaçat per Dakota Mamola. Mentre ell va tenir temps per recuperar-se de la fatiga muscular i cansament prematur que arrossegava, i ara torna a la competició amb ganes de millorar els seus resultats d’aquesta discreta temporada que està duent a terme el valencià. Aquestes han estat les seves paraules al respecte:

“Aquesta petita aturada m’ha anat molt bé per seguir fent proves mèdiques, descansar i recuperar-me per la següent cursa. Em fa ràbia veure com l’any passat guanyava curses i aquest no trobo la meva millor forma. Va ser molt dur veure una cursa des de casa, però em va servir de revulsiu per treure forces i intentar donar-li la volta a aquesta situació com més aviat millor. Durant aquest període de recuperació he agafat forces, vaig a Misano amb moltes ganes.”

Una altra de les grans novetats serà veure la graella de sortida sense Simone Corsi, qui va haver de ser intervingut quirúrgicament a Oxford després d’una violenta caiguda a Silverstone que li va provocar una fractura oberta del cúbit distal i lesions en els tendons del canell. Així doncs, tot i que no hi ha una estimació precisa de la baixa del pilot romà, si que s’ha descartat com a mínim la seva participació en aquest GP de San Marino, el qual el substituirà el jove pilot francès de 21 anys, Floriano Marino. Marino és actualment tercer en el Mundial de SuperSport, i serà la primera vegada que es pugi a una Kalex de Moto2, aquest cop de l’equip NGM Forward Racing. Aquestes han estat les seves paraules de cara al seu debut a la categoria:

“M’agradaria expressar el meu desig de que Simone torni a la pista tan aviat com sigui possible. Fins ara ha estat competitiu i és una pena que s’hagi lesionat. He seguit el Campionat de Moto2 des del començament de la temporada, somiant amb poder competir en aquesta categoria algun dia. Finalment aquest dia ha arribat. No puc esperar a estar a la pista sobre la Kalex del Forward Racing”.

L’escuderia AirAisa Caterham Racing també ha anunciat un canvi de pilot, en aquest cas sent per a la resta de la temporada. Així doncs s’ha confirmat que el pilot americà, Josh Herrin, es baixarà de la seva moto per donar pas al jove tailandès de 26 anys, Ratthapark Wilairot, que ja va debutar aquest any a Jerez i tindrà l’ocasió de demostrar el seu talent durant les proves restants d’aquesta temporada. Aquestes han estat les declaracions de Wilairot al respecte de la seva nova oportunitat a Moto2, recollides per la web oficial de MotoGP.com:

“En primer lloc he d’agrair a tot l’equip de Carteham per donar-me aquest gran regal que em permetrà córrer a Moto2 fins al final de la temporada. Aquest any ja vaig fer una cursa a Jerez amb ells i em va agradar molt. Tots a l’equip treballen molt dur i em van ajudar amb tot. Espero poder correspondre per aquesta oportunitat fent una bona feina i aconseguint resultats positius en les sis curses restants. El meu objectiu és sumar punts i acabar entre els quinze primers.”

Per acabar esmentar també que el pilot japonès del Teluru Team JiR Webike, Tetsuta Nagashima, segueix recuperant-se de les greus lesions que va patir en una forta caiguda en la segona tanda de lliures a Silverstone. El nipó va tenir sort al no patir lesions internes, però malauradament es va trencar la tíbia i el peroné, a més de dislocar-se l’espatlla i fracturar-se el maluc esquerre. Aquestes greus lesions han fet preveure que es perdrà tota la resta de la temporada, i ara la seva escuderia busca un jove pilot per substituir-lo. No obstant això, per ara a Misano serà reemplaçat per l’italià Federico Caricasulo. Aquestes han estat les paraules de Nagashima enfocat a la seva greu lesió:

“He rebut moltíssims missatges d’ànim, és molt encoratjador. La situació no és bona però vaig a intenar tornar a la pista, potser per al Gran Premi del Japó”.

Un cop sabut aquests canvis de pilots a la graella de Moto2 per aquest cap de setmana a Misano, ja només queda esperar a que divendres es posi en verd el semàfor i comenci l’acció en el traçat sanmarinès.