Els greus danys causats per les inundacions a les regions que anaven acollir el Ral·li de la Xina d’aquest mes de setembre han provocat que els organitzadors de la prova hagin decidit cancel·lar-la per aquesta edició. No es reemplaçarà, pel que el calendari es queda amb 13 ral·lis.


La Federació d’Esports d’Automòbils i Motocicletes de Xina (CAMF) i l’organitzador de l’esdeveniment, Li Sports, han informat dels greus danys causats a les carreteres per les pluges torrencials i inundacions del passat mes a la regió de Huairou, a prop de Pequín, on el ral·li s’anava a disputar.

Malgrat una visita d’última hora a la Xina la setmana passada per part dels representants de la FIA i WRC Promotor, i els millors esforços de tots els interessats, s’ha dictaminat que era impossible realitzar les reparacions necessàries perquè el ral·li es disputi de forma segura.

D’acord amb la CAMF i Le Sport, la climatologia adversa ha deixat destrossada diverses carreteres que requereixen reparacions importants, que les autoritats xineses han confirmat que no podran realitzar abans que s’iniciïn els reconeixements de la prova.

Aquestes han estat algunes de les pitjors inundacions de la Xina dels últims anys, que han obligat a desenes de milers de persones a ser evacuades de les seves llars al nord del país, obligant a les autoritats a adoptar mesures d’emergència a la regió.

El ral·li no serà reemplaçat en el Campionat del Món de Ral·lis de la FIA d’aquest any, que ara constarà de 13 cites.

WRC