La classificació de l’ePrix de Monaco ens ha deixat la primera Pole de la temporada pel líder del mundial Sébastien Buemi, amb Lucas Di Grassi i Nelson Piquet Jr. darrere del suís.

La sessió va començar i Antonio Felix Da Costa va ser el primer pilot a sortir a pista. Un cop tots el pilots del grup 1 havien completat una volta, el líder del mundial Sébastien Buemi era primer amb un 53.413 i va conservar aquest liderat fins el final de la Q1.

Pocs minuts després va arribar el torn al grup 2, amb el segon e.Dams, el de Nico Prost, sent el primer pilot en pista. El francès va completar una primera volta en la qual va estar prop de impactar amb el mur en més d’una ocasió i el temps va ser dolent. La resta de pilots del grup no ho van fer gaire millor, i només Esteban Gutierrez, que es va posar tercer darrere de Buemi i Loïc Duval, va arribar als temps del grup 1. Finalment, Nick Heidfeld també va poder millorar i es va posar segon.

La Q3 va començar amb Lucas Di Grassi, un dels principals candidats a aconseguir la Pole, a pista. No obstant, el brasiler es va quedar a una dècima de superar Buemi. Sam Bird es va posar quart però els pilots de Venturi van donar la sorpresa, especialment un Maro Engel que va marcar un 53.397 i es va posar primer.

L’últim grup va començar a lluitar per entrar a la Superpole. Daniel Abt va començar la volta molt bé però es va quedar provisionalment al límit de la Superpole. José María Lopez es va posar sisè, Nelson Piquet Jr. va pujar a la quarta plaça i Jean-Eric Vergne va passar a ser el nou líder. Felix Rosenqvist va ser l’últim a fer la volta però es va quedar sisè a 53 milésimes de la Superpole, a la qual van passar Vergne, Engel, Buemi, Piquet i Di Grassi.

En la Superpole, Di Grassi fou el primer pilot en fer la seva volta, ja que havia quedat cinquè. El brasiler va fer una bona volta i, tot i colpejar lleugerament el mur a la sortida de l’últim revolt, va establir un 53.550. Piquet va ser el següent i, després d’un gran tercer sector, es va quedar a 56 milèsimes de Di Grassi. Buemi va sortir a la pista i va establir un gran 53.313 que el posava primer a falta d’Engel i Vergne. L’alemany de Venturi va ser el següent. La seva volta va ser dolenta i va estar a prop de patir un accident. Es va quedar a més d’un segon de Buemi. Vergne va ser l’últim pilot a fer el seu temps, que no va ser suficientment competitiu i es va quedar quart a quatre dècimes de la Pole, que va ser per Buemi.

Amb aquesta Pole, ja són cinc pilots diferents que s’han repartit les cinc Poles de la temporada. Segon sortirà Di Grassi amb Piquet tercer. La cursa de l’ePrix de Monaco es disputarà avui a les 16:00 hora local.