Zak Brown rebutja fer qualsevol tipus de predicció sobre les possibilitats de McLaren en la propera temporada de Formula 1 després de les reiterades decepcions dels últims anys, en els quals sempre han estat per sota de les expectatives.

Malgrat que al llarg de la història McLaren ha estat un equip capaç de lluitar pel títol, en l’última dècada l’escuderia no ha pogut guanyar ni un sol campionat de constructors a la Fórmula 1. A més a més, ja han passat set anys des de l’última victòria, aconseguida el 2012 per Jenson Button. Aquesta temporada va ser, precisament, l’última en la qual l’equip va lluitar pel títol. Des de llavors, la seva millor posició en la classificació general ha estat un cinquè lloc.

Quan el 2015 va tornar a unir forces amb Honda, la idea era repetir els moments històrics en què van guanyar diversos títols junts i les expectatives eren molt altes, però els resultats mai van arribar. Aquesta associació es va trencar el 2018 quan McLaren va decidir anar de la mà de Renault per intentar millorar els seus resultats.

No obstant això, la temporada va ser un calvari altre cop i van decidir dur a terme canvis radicals en la gestió, a més d’una nova alineació de pilots pel 2019. Fernando Alonso va prendre la decisió d’abandonar la Fórmula 1 i l’equip no va renovar a Stoffel Vandoorne. Els pilots de la nova etapa seran Carlos Sainz i Lando Norris, que esperen poder tornar a McLaren a una posició més d’acord a la seva història.

En aquesta situació, FormulaRapida.net, mitjançant el nostre company Darshan Chokhani, li va preguntar al director de l’equip Zak Brown quin seria l’objectiu de l’equip per a la temporada 2019 i no va voler mullar-se. “Volem mantenir-nos allunyats de les prediccions, que és una cosa que ens ha ficat en problemes en el passat. Venim d’un any molt decebedor i esperem millorar“, va declarar.

No sé exactament el que van a fer els nostres rivals. Hi ha nous desenvolupaments amb les normatives [aero] que, amb sort, ens donaran una oportunitat de tornar a començar i de fer-ho bé aquesta vegada. Només esperem ser molt més competitius. Crec que ara estem en el camí cap a la recuperació“, va afegir Brown.

Brawn va reconèixer que treballen amb un objectiu a llarg termini. “Tornar a dalt porta una mica de temps. El desenvolupament va bé: el treball en equip, la col·laboració, la comunicació, les responsabilitats, totes aquestes coses que abans no assolíem ara van bé. Però en el moment en què el monoplaça arribi a la pista, aquesta serà la mesura definitiva i és quan tots podran veure quin tipus de millora s’ha fet a l’hivern“, va explicar Brown.