Brad Binder ha aconseguit la victòria al GP d’Aragó aprofitant les lluites entre Navarro i Márquez, segon i tercer, per escapar-se. Augusto Fernández ha caigut.

Brad Binder es va posar al capdavant a la sortida des de la tercera posició. Luca Marini va fer el mateix des de segona línia per posar-se segon. Àlex Márquez va caure fins la tercera plaça i Augusto Fernández fins la quarta, però el segon del mundial va caure abans de completar la primera volta. Un grup de cinc amb els tres primers, Thomas Luthi i Jorge Navarro, es va escapar de la resta.

Aquests cinc pilots, per tant, s’anaven consolidant com a candidats a la victòria. Márquez va superar Marini per posar-se segon. L’italià va tornar-li la maniobra i es van intercanviar les posicions diverses vegades, circumstància que va ajudar a Binder a obrir forat i va permetre que arribés Navarro a la lluita. Per darrere, Tetsuta Nagashima va caure.

El duel entre Márquez i Marini estava sent espectacular, amb maniobres al límit en cada volta. Binder tenia ja un marge còmode al capdavant i Sam Lowes, sisè, s’anava acostant a la posició de Luthi. El del SKY VR46 va acabar perdent la tercera plaça davant Navarro, però el duel entre els tres no hi havia, ni de bon tros, acabat.

No obstant això, Navarro va decidir no atacar Márquez i els dos van començar a retallar distància a Binder. El sud-africà no es va deixar arribar i, a falta de tres voltes, Navarro sí que va decidir atacar i superar Márquez. El de Speed ​​Up va resultar tenir més ritme i va rebaixar la distància amb Binder fins a aconseguir que baixés del segon a 2 voltes del final.

Arribada l’última volta, Navarro estava a mig segon, però no va poder arribar a atacar un Binder que es va dur la seva segona victòria de la temporada. El sud-africà ha completat una gran cursa, molt intel·ligent, prenent el liderat des del principi i sense donar opció als seus rivals. Navarro aconsegueix el seu setè podi de l’any i s’aferra al mundial en retallar-li tres punts a Márquez, tercer. Marini, Luthi, Lowes, Iker Lecuona, Lorenzo Baldassarri, Jorge Martín i Xavi Vierge completen el Top 10.

Aquests resultats deixen a Márquez, líder de la general, amb 38 punts sobre Navarro, que puja a la segona posició. Per darrere segueix la igualtat amb Fernández a 4 de Navarro, Luthi a 2 del madrileny i Binder a 9 del suís.