A la nit de dissabte a diumenge (hora europea), s’ha disputat la primera cursa oficial de simuladors de la Formula E, a Las Vegas durant el CES 2017, en un traçat especial creat pel joc rFactor 2. Ha estat una cursa entre pilots oficials de Formula E i campions del simulador (Sim Racing). El guanyador de la cursa ha estat Bono Huis, que formava part del equip Faraday Future Dragon Racing.

Tots els entusiastes del motorsport eren presents al Hotel Venetian per aquesta fita històrica: pilots, periodistes, patrocinadors i el president de la FIA, Jean Todt han viatjat fins a Nevada per assistir a la cursa virtual més important de la història.

El holandès Bono Huis havia dominat totes les sessions, tants els lliures com en classificació, aconseguint per aquest fet un xec de 25 mil dollars. En la cursa però s’ha hagut d’enfrontar a Felix Rosenqvist (Mahindra Racing), l’únic pilot professional que ha lluitat per la victòria. Però amb el canvi de cotxe, Huis s’ha trobat per darrere de Olli Pahkala (Mahindra Racing) que gràcies al FanBoost i a una estratègia diferent.

Però Pahkala ha estat penalitzat després de la cursa perquè s’ha beneficiat del Fan Boost en 11 voltes, quan el límit era de 5, això ha estat causat per un error del software però igualment el finlandès ha rebut 12 segons de penalització que l’ha fet baixar fins la tercera posició.

Bono Huis doncs guanyava la cursa amb un premi de 200 mil dollars, seguit de Felix Rosenqvist  que guanya 100 mil dollars, i Olli Pahkala que s’emporta 50 mil. La volta ràpida s’ha la ha endut David Greco (Renault e.dams) aconseguint 10 mil dollars de premi.