El jove pilot de karting, Oleksandr Bondarev, que va patir múltiples fractures, ha tornat als circuits mostrant la seva millor versió i tornant a guanyar.

Bondarev es queda parat a la meitat de pista. Set pilots aconsegueixen evitar-lo però finalment és envestit per Sankka Dahlstrom. Que no va poder evitar-lo. Tots dos pilots són atesos inmediatament pels doctors. La cursa s’atura, la vida de Oleksandr també.

Aquest 2 de maig començava una història de superació impossible de qualificar. Era impensable que després de 10 operacions i dos mesos a l’hospital. Bondarev tornés tan aviat a l’asfalt i tornés a triomfar com el feia abans d’aquest accident.

Un any després, Oleksandr s’inscrivia a la competició de karting de la FIA organitzada per primera vegada en el circuit Steel Ring de Trinec (República Txeca).

Els organitzadors txecs no van escatimar esforços per a donar la benvinguda als participants. Assistents i oficials de la segona ronda del Campionat Europeu de Karting de la FIA – OK & Júnior. I la primera ronda del Trofeu de l’Acadèmia de Karting de la FIA. Amb la presència del President de Karting de la FIA Akbar Ebrahim i el Vicepresident John Ryan.

La pista Steel Ring de 1223 metres. Amb el seu traçat sinuós i accidentat, va oferir desafiaments als pilots i tècnics, especialment enmig de condicions canviants.

Oleksandr Bondarev (UKR-*KR/*IAME/Vega) es va mostrar imbatible en la categoria Júnior. Considerat el favorit a l’inici de la final, va fer honor al seu estatus liderant de principi a fi malgrat els atacs de Lewis Wherrell en les últimes voltes. Menys de dues dècimes els van separar en la línia de meta.

Zac Drummond es va fer amb la tercera posició per davant de Thibaut Ramaekers. Dries van Langendonck va completar els cinc primers per davant d’un pilot en progressió, Jack Iliffe.

També cal destacar a Kit Belosky. Va remuntar 10 posicions per a acabar 11è per davant d’Andy Consani, que va avançar 13 llocs.

Així, Ramaekers i Bondarev van pujar set llocs en la Classificació Internacional de Karting de la FIA (IKR) i es van situar segon i tercer respectivament en totes les categories. Bondarev va conservar la seva primera posició en OK-Júnior, mentre que Wherrell va pujar tres llocs i es va situar segon.

En definitiva, la història de superació de Oleksandr Bondarev ha de servir d’exemple qualsevol persona. El repte era majúscul, però mai ha perdut les ganes de continuar lluitant per recuperar-se. Després de dos intensos mesos de molts esforços va aconseguir, no sols tornar a competir en temps rècord, sinó també tornar a la primera posició del podi. Ara, no hi ha dubte que continuarà lluitant pels seus somnis a la pista, competint de nou i gaudint del karting.