Avui l’equip Marussia ha fet oficial un comunicat en què s’anuncia l’estat del pilot Jules Bianchi, qui segueix hospitalitzat inconscient al Japó després del fort accident de la cursa de Suzuka. El pilot francès pateix una greu lesió cerebral que afecta a totes les funcions.


Avui ha arribat la pitjor notícia que podia arribar. Després de tres dies amb tot el món bolcat en donar ànims a Jules Bianchi, els metges han presentat un pronòstic molt reservat. I és que Bianchi pateix una greu encefalopatia.

A través d’un comunicat de l’equip Marussia, s’ha confirmat que el pilot pateix una lesió axonal difusa. Aquesta lesió és deguda a una fortíssima desacceleració del teixit cerebral. A causa de la desacceleració, la matèria més densa, corresponent a les connexions neuronals, es desplaça cap a l’exterior produint una severa cadena de disfuncions. La lesió no es focalitza en cap zona en concret, doncs la desacceleració d’impacte la va rebre el cos en la seva totalitat. Si bé poden haver algunes regions més afectades que unes altres, les connexions del cervell s’han malmès i el pronòstic és molt reservat.

A jutjar per les imatges que aquests dies circulen per internet, el cotxe s’atura en aproximadament 3 metres arribant a més de 200 km/h. Si bé és cert que Bianchi va patir una desacceleració molt exagerada – es parla de 50G -, la recuperació no és impossible; el teixit no és mort. Tot i així les seqüeles seran inevitables i una recuperació de la consciència no és un fet probable, tot i que el pilot es mantingui estabilitzat. El teixit cerebral no és capaç de regenerar-se per si sol.

Ara per ara cal esperar a més conclusions dels metges per sortir d’indagacions. Evidentment els qui tracten amb el francès en són els experts i tenen molta més informació a mà que no pas qualsevol altre. Esperem que en els propers dies puguin anunciar bones notícies.

Mentrestant, la comunitat de l’automobilisme pensarà en Jules Bianchi i en com no s’ho mereixia. La FIA ja ha demanat una investigació sobre l’incident. Esperem rebre bones notícies aviat. Ànims, Jules.