Jules Bianchi, el pilot francès de Marussia, jove pilot de Ferrari que avui s’ha arribat a situar en el tercer lloc a la volta 12 ha patit un greu accident al revolt 8 en impactar contra la grua que retirava el cotxe d’Adrian Sutil. 


 

Ningú sabia ben bé el que havia passat fins que Adrian Sutil ho ha dit per televisió després de presenciar les imatges.

Adrian Sutil:

“He tingut un aqualpaning al revolt i la pluja anava a més i més, la visibilitat s’estava reduint i reduint. Una volta més tard amb la bandera groga en Jules ha patit la mateixa virolla que jo i això ha estat tot. Ha estat més o menys el mateix accident però els resultats han estat una mica diferents. La grua havia sortit a retirar el meu cotxe, i després és quan tot ha succeït. Ha xocat contra la grua de manera violenta. Això és tot el que puc dir. No tinc informació de com està però espero per ell de que tot estigui bé i les meves pregàries van cap a ell. Estava just de peu allà. Sabem que és una situació seriosa.”

Després el cap de premsa de la FIA, Matteo Boniciani ha informat:

“El pilot no està conscient, ha estat traslladat al hospital amb ambulància perquè l’helicòpter no podia desplaçar-se en aquelles condicions. Anirem actualitzant la informació quan arribi -de moment no podem dir res. Us mantindrem informats el més ràpid possible”

Els pilots han anat dient la seva sobre l’accident. El següent ha estat Jenson Button:

“La cosa més important que he de dir és que espero que en Jules estigui bé. Els nostres pensaments van per a Jules. Un accident horrible. És l’accident que tu esperes que mai succeeixi a la Fórmula 1. Vaig veure el Marussia darre la grua, i estava molt danyat, cosa que em va sorprendre. Però era això”

El podi de Suzuka també hi ha dit la seva:

Lewis Hamilton

“Quin dia! Ha estat un cap de setmana molt difícil. Avui, amb molta pluja, ha estat molt difícil, amb condicions adverses. Espero que en Bianchi estigui bé.”

Nico Rosberg

“Està clar que els meus pensaments ara van amb el meu col·lega Jules, perquè sembla que és un assumpte seriós, així que desitjo de veritat que tot li vagi bé.”

 Sebastian Vettel

“En general molt content pel que fa a la cursa però no del tot, desitjo el millor a Bianchi”

 


12:30 Tots els pilots i personal de la FIA es dirigeixen al hospital on hi ha ingressat Bianchi.


 

Valtteri Bottas

“Espero de veritat que en Jules estigui bé després del accident i que no sigui res seriós.”

 Felipe Massa

“El meu principal objectiu és que en Jules pugui estar bé”

El cap de rendiment del cotxe de Williams, Rob Smedley també ha dit la seva:

“La nostre primera preocupació és el benestar de’n Jules, esperem que tot vagi bé. Els nostres pensaments i esperançes van amb en Jules, la seva família i els seus amic, i l’equip Marussia.”


 13:00 S’informa que el Pare de Jules Bianchi ha informat que el seu fill ha estat operat i es troba en estat greu.

13:05 Resulta que el occità no podia respirar de forma autònoma, però després de l’operació ha pogut recuperar la respiració per si mateix.


 Kamui Kobayshi

“Espero que en Jules estigui bé i que l’accident no fos molt dolent”

Marcus Ericsson

“Espero que en Jules no estigui gaire lesionat tots els pensaments van per ell”


13:30 La FIA informa de que el de Niça té lesions greus al cap i ara mateix serà traslladat directament a la UCI

13:45 Un dels comissaris de la zona de l’accident també ha estat traslladat al hospital però té menys lesions i està bé.


Rémi Taffin, cap d’operacions de pista de Renault Sport:

“Primer i més important, les nostres pregàries amb Jules Bianchi, la seva familia i el seu equip en l’accident que ha fet finalitzar la cursa”

Paul Hembery, Responsable de Pirelli Motorsport:

“El Gran Premi de Japó s’ha desenvolupat en unes condicions extremadament difícils però, òbviament, la nostra principal preocupació, juntament amb la resta del pàdoc, és l’accident que ha obligat a finalitzar la cursa que ha implicat Jules Bianchi”.

Simon Rebreyend, líder de suport de pista de Renault Sport F1:

“Naturalment tots estem pensant en Jules Bianchi mentre esperem bones notícies aviat.”

Alan Permane, Director d’operacions de pista de Lotus:

“Ha estat molt, molt complicada la cursa per tothom amb els safety cars, molts incidents i un parell d’accidents seriosos, El més important ara mateix és que la condició de’n Jules Bianchi estigui bé.”


 16:50: Segons indica l’aplicació oficial de Formula1.com, Jules Bianchi ha patit l’accident quan rodava al voltant de 200km/h. Segons apunten alguns mitjants, sembla ser que alguns pilots no han afluixat el ritme en la zona del accident de Sutil, se’n un d’ells el francés de Marussia, qui hauria perdut el control del monoplaça a causa d’un ‘aquaplaning’. 


Federico Gastaldi, Team Principal de Lotus:

“Òbviament tot l’equip està en estat de xoc amb el que ha succeït amb Jules Bianchi i els nostres pensaments van amb ell, la seva família  i el seu equip. Sabem que el personal mèdic farà tot el que sigui necessari.”

 Pastor Maldonado:

“El més important, els meus pensaments i pregaries aquesta nit aniran per Jules, espero que estigui bé.”

 Romain Grosjean

Els meus pensaments estan amb en Jules i espero que no estigui molt ferit. Ha estat una cursa complicada avui.”

 

Anirem actualitzant a mesura que avancin els esdeventiments