Álvaro Bautista ha guanyat la primera cursa del cap de setmana. El pilot de Talavera ha tornat a imposar-se als seus rivals amb més de set segons de diferència. Michael VD Mark ha estat segon. Jonathan Rea ha vist caure la bandera a quadres en tercera posició i s’ha vist endinsat dins d’una polèmica.

Bautista ha tornat a demostrar la superioritat de la seva Ducati. Mai cap pilot espanyol havia aconseguit guanyar la prova de casa i Álvaro ha arribat al circuit de casa per trencar la norma. No obstant, el pilot manxec no sortia des de la pole. Jonathan Rea s’ha endut el millor temps durant la Superpole, però a Bati només li ha fet falta una volta per pendre-li la primera posició.

Durant la primera volta Alex Lowes i Michael VD Mark eren tercer i quart, respectivament. Rea volia seguir a roda de Bautista, però li ha resultat imposible. El pilot Ducati ja li treia més de mig segon durant el primer pas per meta, rebaixant el millor temps mai fet al traçat amb una superbike ( 1:39.305).

Bautista s’escapava i VD Mark superava a Lowes. El pilot Yamaha volia arribar a Rea, que poc a poc perdia avantatge. A dotze voltes pel final, VD Mark i Lowes superaven al pilot Kawasaki. Semblava que Rea quedava fora del podi a la primera cursa del cap de setmana. No obstant, a onze voltes pel final, el quatre vegades campió del món ha aconseguit superar a Lowes. Jordi Torres, amb problemes mecànics, ha hagut d’abandonar.

Durant l’última volta Bautista dominava sense cap tipus de problema, davant de VD Mark. Per darrera, la tercera posició es sortejava entre Rea i Lowes. Després d’un gran nombre d’adelantaments, a la última curva, el pilot Kawasaki entrava per dins i provocava la caiguda de Lowes. L’acte ha estat investigat per direcció de cursa. Tan bon punt entrava al pitlane, Rea s’ha dirigit al box de Yamaha per demanar disculpes. Tot i així Lowes ha aconseguit reincorporar-se i creuar la línia de meta en setzena posició.