Aquest inici de campionat del món de MotoGP ens porta un debat de cara al equip oficial de Ducati, ja que encara no sabem qui serà el seu pilot oficial els pròxims anys acompanyant Francesco Bagnaia que ha renovat fins al 2024.

Els dos candidats que es postulen com a favorits són Jorge Martín i Enea Bastianini, dos pilots amb un estil semblant, però a la vegada dues personalitats molt diferents, sembla que Jack Miller no continuarà i Johan Zarco està descartat, per tant, la pressió de fer-ho bé aquest any cau en dos pilots molt joves però a la vegada molt talentosos.

Comencem per l’actual líder del campionat del món Enea Bastianini, un pilot fred, però a la vegada intens sobre la moto, amb una facilitat impressionant per obtenir un ritme de cursa satisfactori, ja es va veure a la cursa d’Austin com va gestionar els pneumàtics de cara al final de la cursa.

Al ser un pilot italià i haver estat campió del món de la categoria de moto2 a part de ser el pilot revelació d’aquest inici de temporada de moment hauria de ser el favorit per la marca de Panigale, però no ho tindrà gens fàcil, ja que Jorge Martín és sinònim de regularitat.

Jorge Martín és un especialista a les qualificacions, pel fet que té una facilitat espectacular amb pneumàtics nous fer una volta i fer la Pole Position, ha de millorar la gestió de les gomes de cara a final de les curses, perquè això passa molta factura a l’hora dels resultats finals.

Ducati té molt on triar, això pot ser bo o dolent, pel fet que podria significar l’adeu d’un dels dos pilots de la marca, i perdrien un gran talent i perquè no un futur campió del món, sigui quina sigui la decisió dels italians serà polèmica.