El pilot de l’equip Monster Energy Honda Team, Joan Barreda Bort ha estat el més ràpid en la segona etapa del ral·li Dakar 2018 en la categoria de motos. El pilot espanyol gràcies al triomf passa a encapçalar el ral·li per davant del vigent campió Sam Sunderland.

Joan Barreda Bort ha aconseguit la seva dinovena victòria d’etapa en els 267 quilòmetres d’avui que s’han disputat a la ciutat de Pisco.

El pilot espanyol de seguida ha marcat els millors temps, essent un minut més ràpid que Adrien van Beveren (Yamalube Yamaha Official Rally Team) en el primer waypoint. I encara que el pilot de Honda ha vist com el mateix van Beveren o Pablo Quintanilla (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) li retallaven distàncies, el d’Honda aconseguia dos minuts al final de l’etapa per ser el millor del dia per gairebé tres minuts.

En segona posició del dia ha finalitzat van Beveren, seguit per Mathias Walkner (Red Bull KTM Factory Team), Metge (Monster Energy Honda Team) i Benavides (Monster Energy Honda Team).

El defensor del títol, Sam Sunderland (Red Bull KTM Factory Team) que ahir es va situar en el liderat del Dakar avui ha perdut sis minuts que l’han deixat en la setena posició del dia i amb la pèrdua del liderat de la cursa.

Un liderat que ara és per Barreda qui lidera amb 2 minuts i 30 segons de marge sobre van Beveren.

Declaracions

Joan Barreda: “He tingut una primera part amb dunes i, al saltar-ne una, a partir d’aquell moment m’he adolorit bastant la mà. Intentarem millorar la mà per demà amb el fisioterapeuta. Des d’aquell moment no ha estat fàcil. Hi ha hagut un parell de llocs complicats amb una mica de confusió però sobretot en la segona part he mantingut el ritme i he pogut recuperar una mica de temps”