Després d’haver estat una setmana absents del mundial de MotoGP, ara tornen per disputar la primera de les tres últimes curses per arribar al final de temporada. I ho fan pràcticament igualats a punts, amb Quartararo com a líder, dos punts per sobre de Bagnaia.

Com arriben els aspirants al títol

Phillip Island, a Austràlia, és l’escenari escollit per afrontar la primera de les tres finals que esperen als pilots. Sembla que la Ducati de Pecco Bagnaia arriba més en forma que mai, puix que el Fabio Quartararo no ha estat al seu millor nivell en l’anterior triplet. Així i tot, no són els únics que s’estan jugant el mundial a MotoGP, ja que Aleix Espargaró encara compta en aquesta batalla. El pilot de Granollers està a 20 punts del líder i es veu capacitat per poder aconseguir-ho, tot i que sap que no és gens fàcil. A més, hi ha més pilots que encara són aspirants a obtenir el títol matemàticament parlant, com Enea Bastianini o Jack Miller, 4t i 5è de la general respectivament.

Què pot passar a partir d’ara?

De tota manera, és difícil trobar-se a la posició tant de Bastianini com de Miller, doncs ambdós són pilots de la marca Ducati i pot haver-hi conflicte intern pel fet de prioritzar el campionat de Bagnaia per sobre de les aspiracions de la resta. Mentre que Quartararo ha de lluitar sol, sense ajudes externes. El pilot francès ja sap el que és això, ja que té l’experiència d’haver assolit un campionat d’aquesta manera. Encara que és veritat que Quartararo ha perdut una gran quantitat de punts a les últimes carreres i que Bagnaia ha estat allà per aprofitar-ho.
Ara és com si tot comencés de nou, i tornés a estar a 0 punts. Tot es decidirà en cometre els mínims errors possibles i tenin en compte que carreres com la de Tailàndia de Quartararo, o la del Japó de Bagnaia no es poden tornar a repetir.

Haurem de veure com se’n van d’Austràlia, perquè hi ha la possibilitat de canvi de líder. Sembla que és un circuit que funciona bé per la Yamaha, encara que això no és molt fiable, puix que tots els circuits que en principi funcionaven bé per ells, la carrera va acabar sent un desastre.
No hi ha res escrit i tot pot passar, però està clar que la lluita no acabarà fins a l’última carrera d’aquest campionat tan ajustat.