A diferència de l’habitual, en la jornada del divendres s’ha disputat la carrera llarga de la Fórmula 2 als carrers del Principat de Mònaco i, com sol ser habitual, no ha decebut en absolut. Ha estat una carrera plagada d’incidències i, com no podia ser d’una altra manera, la sortida ha atès que parlar.

En primera instància, el pilot de Trident, Santino Ferrucci, ha calat mentre, per davant, Antonio Fuoco ha arraconat a Lucca Ghiotto i, com a conseqüència d’això, l’eix del Camps de l’italià ha quedat absolutament trencat, propiciant la sortida del cotxe de seguretat i la posterior retirada de l’italià. En aquesta primera volta hi ha hagut molts canvis de pilot mentre cadascun tractava de buscar el seu lloc en la classificació al mateix temps que negociava els sempre perillosos viratges del mític traçat urbà.

Fuoco ha vist com el seu incident amb Ghiotto se solucionava amb un drive trhough, complicant-se-li d’aquesta manera una mica més la carrera per al pilot de Charouz. A més, el viratge era completament lliscant a causa que prèviament a la cursa, un accident en la Porsche Super Cup ha deixat la zona banyada en oli que, malgrat estar cobert de sepiolita, calia anar amb cura.

Tant ha estat així, que George Russell ho ha experimentat en les seves pròpies carns i ha encastat la seva ART GP quan tractava de millorar la seva posició després de la decebedora classificació d’ahir. No obstant això, s’ha anat llarg en la corba i ha copejat de front el mur, per tant, allí s’acabaria la carrera del britànic. En aquest cas, no ha estat necessari el cotxe de seguretat i, alguns per precaució han aprofitat per fer les primeres parades reglamentàries a boxes.

La cursa seguia avançant i amb els peixos grossos tractant de remuntar després de la mala classificació, mentre Albon i De Vries buscaven escapar-se en el liderat de la carrera. Però aviat arribaria el segon cotxe de seguretat de la prova després que Lando Norris colpegés en l’MPMotorsport de Ralph Boschung, encastant-ho al mur. Acció per la qual a més, el de Carlin implicaria una nova sanció que complicaria la seva carrera.

Arribava el moment en el qual els líders havien de fer la seva parada i, van decidir fer-ho en la mateixa volta mentre lluitaven braç a braç. Però a l’entrada a boxes, el Prema i el DAMS es tocarien, deixant el cotxe de Albon girat. Més tard, tots dos es retirarien malgrat els seus intents de mantenir-se a la pista.

En l’última part de la carrera, Artem Markelov, que heretava la primera posició, encara que havia de fer la seva parada en boxes reglamentària. Però va fer els esforços necessaris per obrir un buit suficient per parar en les voltes finals i mantenir aquesta posició per aconseguir la seva primera victòria de l’any per davant d’un inspirat Sean Gelael i un treballat podi de Roberto Merhi. La pole per a la carrera de matí ha estat para Antonio Fuoco que malgrat tot ha acreditat un bon ritme.