Ja es coneixen les dates del primer Gran Premi i dels entrenaments de pretemporada de MotoGP de la temporada 2024

S’han anunciat les dates del Gran Premi de Qatar de 2024! Del 8 al 10 de març de 2024 és la data provisional que es proposarà a la FIM mentre MotoGP es prepara per a tornar a Qatar per al primer esdeveniment de la temporada.

Abans d’una excepció a 2023 a causa de l’extensa renovació de les instal·lacions del circuit, Qatar havia inaugurat el Campionat durant les últimes 16 temporades de manera consecutiva i ara tornarà a fer-ho. El Gran Premi de Qatar de 2023 se celebrarà el 19 de novembre, com a penúltima prova de l’any, abans que MotoGP torni menys de quatre mesos després per a l’estrena de 2024.

Els entrenaments per a 2024 començaran ja al novembre, amb una primera presa de contacte amb la graella del pròxim any en un test d’un dia just després del final de la temporada 2023. El Circuit Ricardo Tormo de València, com a amfitrió de la ronda final de la temporada, acollirà aquest test d’un dia el dimarts 28 de novembre de 2023.

Imagen

La pretemporada pròpiament dita començarà al febrer amb el Shakedown Test i el Test Oficial al Circuit Internacional de Sepang.

SEPANG

Shakedown Test: Del dijous 1 al dissabte 3 de febrer (només per a pilots de proves i debutants).

Test oficial: Del dimarts 6 al dijous 8 de febrer.

Qatar acollirà el segon i últim test a la fi del mateix mes.

QATAR

Prova oficial: Dilluns 19 – Dimarts 20 de febrer.

També hi haurà tres dies de proves durant la temporada 2024, la qual cosa suposa un augment d’un dia en comparació amb 2023. Les seus de les proves de temporada es confirmaran al seu degut temps.