Albert Arenas ha aconseguit la seva primera victòria de la temporada en superar el líder Dalla Porta a l’últim revolt. Alonso López, tercer, puja al podi per primera vegada i Canet no puntua.

La cursa va començar i Marcos Ramírez va pujar fins la primera posició amb Albert Arenas i Alonso López darrere l’andalús. L’home de la Pole, Celestino Vietti, va caure fins la cinquena plaça i el tercer del mundial, Tony Arbolino, va guanyar quatre places i es va situar quart. Va ser una sortida neta, sense incidents.

El líder del mundial, Lorenzo Dalla Porta, no va trigar a arribar al grup capdavanter mentre el segon, Aron Canet, lluitava per entrar al Top 10, però va acabar entrant a un grup molt nombrós i amb un ritme lent. Ramírez va cedir el liderat i Tatsuki Suzuki i Arbolino se’l van anar alternant. Dalla Porta també va arribar a liderar.

Darryn Binder també es trobava en aquest grup. El sud-africà va tocar Canet tractant de superar-lo. El valencià va anar a terra i va fer caure un John McPhee que, al seu torn, va fer caure Suzuki. L’escocès i el japonès es van retirar, mentre que l’espanyol va tractar de continuar, però també va abandonar.

Amb la retirada de Canet, la situació era favorable per un Dalla Porta que es trobava al capdavant de la cursa. A més, Arbolino va caure fins la vintena plaça ja que va haver d’aturar-se per ajustar-se un guant. Binder va rebre un ride through per l’incident. Ayumu Sasaki, que estava arribant a posicions destacades, va caure.

Quant al grup líder, Dalla Porta, Ramírez, Arenas i López van obrir un petit marge sobre la resta, amb Andrea Migno, cinquè, liderant la persecució. L’italià no va trigar a arribar i el grup va passar a ser de nou pilots. El substitut de Romano Fenati, José Julián García, que rodava en una gran desena plaça, va caure.

Tot just començava l’última volta, Migno va caure i va tirar Ai Ogura. Aquest incident va provocar un tall on López, Arenas i Dalla Porta es van quedar destacats de la resta del grup. Dalla Porta ho va intentar al darrer revolt, però va haver d’obrir la trajectòria, fet que va permetre Arenas passar i guanyar.

El gironí aconseguia la seva primera victòria de la temporada i la tercera en la seva trajectòria. Victòria clau pel pilot de l’Ángel Nieto Team en un moment de la temporada en el qual estava en joc la renovació. Dalla Porta ha acabat segon i ha aconseguit un resultat molt positiu per les seves aspiracions al títol.

López, tercer, completa el podi i finalment aconsegueix la posició privilegiada que tant se li havia resistit. Ramírez, Dennis Foggia, Vietti, Kaito Toba, Stefano Nepa (millor resultat de la seva trajectòria), Raúl Fernández i Arbolino completen el Top 10.

Quant a la situació en la general, Dalla Porta manté el liderat i té ara 22 punts sobre Canet i 43 sobre Arbolino. Ramírez recupera la quarta plaça, tot i que es troba a 68 punts del seu company, i les seves opcions són mínimes.