Amb la pista assecant-se al llarg de la sessió, la decisió més important ha estat si calia canviar de pneumàtics de mullat als de sec. Les condicions només han donat avantatge als slicks just al final, en els últims 4 minuts. Aquest temps ha estat suficient perquè Tony Arbolino, Nakarin Atiraphuvapat i John McPhee s’arrisquessin amb el pneumàtic de sec i s’emportessin el premi de la primera fila.

La combinació de títol decidit i condicions delicades tendeix a donar com a resultat l’aparició de pilots inesperats en les primeres posicions, i això mateix ha passat avui, amb Arbolino (divuitè del campionat), Atiraphuvapat (trenta-tresè del campionat) i McPhee (catorzè del campionat ) assolint les 3 primeres posicions.

Just darrere d’aquest trio, encapçalant la segona fila, Can Öncü, El campió de la Red Bull Rookies Cup, que als seus 15 anys té l’oportunitat de ser el pilot més jove a guanyar una cursa del mundial, gràcies a l’oportunitat que li ha donat l’equip Red Bull KTM All. A part d’haver acabat quart, cal tenir en compte que ha estat el primer classificat que ha fet el seu millor temps amb pneumàtics de pluja, de manera que podria haver estat molt més a prop de la pole amb els pneumàtics de sec que han muntat el trio que l’ha superat.

Öncü ha estat més ràpid que els primers classificats del mundial i sortirà demà amb Aron Canet i Marco Bezzecchi acompanyant-lo en la segona fila. Jorge Martín, Enea Bastianini i Fabio di Giannantonio han acabat en la cinquena fila, encara que Jorge Martín té una penalització que l’endarrerirà fins a la dinovena posició. Lorenzo Dallaporta, cinquè en el mundial, sortirà vintè.

Amb pilots inesperats en posicions capdavanteres i els líders en les del darrere, la cursa es presenta imprevisible, a més l’amenaça de tempesta pot complicar la celebració de la cursa.