Ahir, després de la gala d’entrega de premis als guanyadors de les tres categories de la Fórmula Renault, la 3.5, la 2.0 i el Clio Eurocup, es va anunciar el calendari que aquestes tres categories faran servir per al proper any. Aquest calendari presenta diverses novetats, destacant sobretot les incorporacions de Silverstone, Red Bull Ring i Le Mans.


Tot just acabar la temporada 2014 de les World Series by Renault, en la cerimònia de lliurament de trofeus als campions de les tres disciplines de la competició francesa, es va aprofitar per anunciar el nou calendari de cara a la propera temporada 2015 Aquest calendari, presenta diverses novetats molt importants, pel que fa als circuits on els components d’aquesta especialitat hauran de viatjar.

Començant pel principi, no hi ha canvis respecte a aquest 2014, i la nova temporada de les World Series començarà al Motorland durant el cap de setmana del 25-26 d’abril. Un mes més tard es mouran fins a Mònaco, per disputar una sola carrera els pilots de la Fórmula Renault 3.5, i sense descans els esperarà el mític circuit de Spa-Francorchamps, on debutarà també la Clio Eurocup. Després d’un petit descans, a les dues setmanes d’abandonar territori belga els pilots de les tres disciplines correran a Budapest, amb una data diferent a la d’aquest any, on es va disputar la prova a principis de setembre.

Després de visitar el Hungaroring, arribarà la primera novetat de l’any, el Red Bull Ring. El circuit austríac, amb encara té la data per confirmar, s’apunta de nou a les World Series en substitució de Monza, que aquest any no acollirà cap prova del campionat. Després de passar per Àustria, a finals d’agost es viatjarà a Silverstone, tornant el traçat anglès de nou al calendari després d’anys d’absència. El canvi de Silverstone pel Moscow Raceway es deu al fet que els equips van comunicar als organitzadors del certamen que es corregués més en circuits de Fórmula 1, per així familiaritzar més als pilots amb la categoria reina.

Per acabar, la recta final del calendari arribarà amb Nürburgring a mitjans de setembre, i dues setmanes després visitarem Le Mans, que s’incorpora al calendari en substitució del Paul Ricard. L’organització francesa ha preferit que aquest any es corri a Le Mans com a prova local de la competició, tot i que no es descarta que el circuit de Paul Ricard torni en els propers anys. Per acabar, Jerez tornarà a concloure el campionat en el cap de setmana del 17-18 d’octubre, tal qual com aquest any.

Patrice Ratti, el CEO de Renault Sport, va fer les següents declaracions al respecte dels canvis que han afectat el calendari de les World Series per a l’any que ve:

“El canvi més important en el calendari del proper any és que tornem a Silverstone. Vam tancar el tracte amb el president del BRDC, Derek Warwick, aquest cap de setmana. Em va portar diverses discussions, perquè la pista és molt més cara que altres circuits, així que vam haver de tractar alguns assumptes. És bo tenir alguns canvis nous. Aquest any hem decidit substituir Moscou per Silverstone, perquè els equips volien més curses en circuits de F1. Això no vol dir que no anem a tornar a Rússia, i si ho fem, possiblement serà a prop de Moscou.”

Per acabar, respecte a la possibilitat que es va plantejar sobre una possible cursa fora del continent europeu, finalment es va descartar l’opció de Xangai pel pressupost que suposa viatjar fins allà. Així ho va afirmar Patrice Ratti:

“El problema amb Xangai és lo molt que costa per a nosaltres i per als equips de portar tot fins allà. Pensarem en Xangai més endavant, però hi ha el problema d’haver de finançar el viatge”.

Calendari de les World Series by Renault 2015:

  1. 25-26 /4: MotorLand a Espanya
  2. 23-24 /5: Montecarlo a Mònaco
  3. 30-31 /5: Spa-Francorchamps a Bèlgica
  4. 13-14 /6: Hungaroring a Hongria
  5. ——– *: Red Bull Ring a Àustria
  6. 29-30 /8: Silverstone a Gran Bretanya
  7. 12-13 /9: Nürbürgring a Alemanya
  8. 26-27 /9: Le Mans a França
  9. 17-18 /10: Jerez a Espanya

* Data per confirmar.