Álvaro Bautista s’ha convertit en Campió del Món de WorldSBK als 37 anys, firmant una espectacular temporada on ha aconseguit 14 victòries i 29 podis

El cas d’Alvaro Bautista és un clar exemple de com poden arribar a complir-se els somnis si es treballa intensament per arribar-hi. No importa quan es trigui. ‘Bati’ ha tocat la glòria als 37 anys. S’ha convertit en el segon campió mundial de Superbike de la història d’Espanya, només per darrere de Carlos Checa. 14 victòries i 29 podis han estat més que suficients per a coronar-se rei de la categoria i demostrar que, tot i que no tot ha estat camí de roses, és un dels grans dins del motociclisme a Espanya.

Com anàvem dient, la trajectòria del pilot de Talavera de la Reina no ha estat gens fàcil. Després de proclamar-se campió del món de 125 cc al Mundial de Motociclisme, va provar fortuna a la categoria de 250 cc, on el seu millor resultat va ser aconseguir el subcampionat l’any 2008, de la mà de l’Aspar Team. Aquest resultat va ser suficient per a fer-se un lloc a la categoria màxima del motociclisme de velocitat: MotoGP.

Álvaro Bautista, campeón del mundo de 125cc en 2006
Álvaro Bautista, campió del món a la categoria de 125cc l’any 2006 / MotoGP

El seu pas per MotoGP va durar 9 temporades, i va córrer per a diferents constructores: des de Suzuki, passant per Aprilia i finalment Honda i Ducati, demostrant que ha estat un pilot compromès i ràpid amb totes elles, tot i que moltes vegades córrer per equips satèl·lit no li va donar l’oportunitat de lluitar per bons resultats. No obstant això, durant el temps que va viure a la categoria, va assolir 3 podis, 1 pole i 1 volta ràpida.

Als 34 anys, després de molts entrebancs, Bautista va decidir que era un bon moment de tancar l’etapa a MotoGP i obrint una nova a WorldSBK, demostrant que tot i la seva edat, encara se sentia un pilot ràpid i capaç de lluitar per grans coses. Ducati va depositar tota la confiança en ell i va encertar. De fet, durant la seva primera temporada a WorldSBK, el 2019, va lluitar pel campionat amb tot un veterà a la categoria com es Jonathan Rea. En aquell apoteòsic any, va aconseguir deu victòries consecutives, amb un total de 16 al llarg de l’any i 24 podis. Uns números realment brillants per un ‘novato‘ a la categoria.

Álvaro Bautista es proclama Campió del Món de Superbike al Circuit Pertamina Mandalika d'Indonèsia
Álvaro Bautista es proclama Campió del Món de Superbike al Circuit Pertamina Mandalika d’Indonèsia /  WorldSBK

No obstant això, a final de temporada, una davallada en el rendiment va atorgar-li el campionat a Rea. Això va precipitar la seva marxa a Honda durant 2020 i 2021, dos anys en els quals els resultats no van acompanyar. L’any 2022 va firmar contracte de nou amb Ducati, una aliança que acabat de la millor forma possible: amb un campionat mundial. Setze anys després del seu últim títol, ‘Bati’ ha tocat la glòria de nou. Durant aquesta temporada, ha aconseguit ser molt més regular i ha llaurat un any increïble. Fent nul cas a les crítiques d’alguns rivals que l’han assenyalat de prendre avantatge de la seva alçada i pes, ha assolit el seu objectiu, lluitant fins a l’últim moment amb rivals com Rea o Toprak Razgatlioglu.

Diuen que mai no és tard per a complir un somni i Bautista ho ha fet als 37 anys. Tot i els mals moments, sempre ha trobat la força per ressorgir més fort. La disciplina i el treball dur l’han portat a aconseguir el seu objectiu des de fa més de vint anys. Sens dubte, l’esperem com a futur candidat al pròxim títol de l’any 2023.