Site icon FormulaRapida.net

Alfa Romeo-Sauber presenta el C37

Alfa Romeo-Sauber ha presentat el seu cotxe nou en societat, i els seus colors. Els de Hinwill comptaràn amb la presència del campió de la F2, Charles Leclerc, i Marcus Ericsson com a pilots al 2018.


Alfa Romeo-Sauber no innova en excés i manté la mateixa decoració que es va presentar el dia de la oficialització d’associació amb Alfa Romeo. Blanc i vermell, el C37 guarda els seus secrets en un disseny força treballat.

Més enllà del nivell adquisitiu de l’equip, destaca molt el morro. Dos incisións en el frontal permetràn el fluxe d’aire passar amb velocitat i netedat cao al fons pla i els bardge boards. A la F1 moderna, el morro genera gran part de la càrrega aerodinàmica i redirigeix l’aire a d’altres parts fonamentals de la carrosseria del monoplaça. La doble entrada d’aire de l’Alfa Romeo-Sauber recorda una mica a la que tenia Force India l’any passat.

Els bardge boards del C37 han canviat una mica, i s’assemblen al SF70-H de Ferrari. Sembla que es una moda generalitzada, doncs Williams també ha apostat per un disseny semblant. Això si, els pontons laterals son diferents de la gran majoria.

Enganxades al xassís, aquestes entrades d’aire laterals son molt petites i poc protuberants, generant un fluxe d’aire més quantiós i ràpid en direcció a la part de darrere. A més, els aletins laterals generen com un túnel que provoca l’aument de la velocitat del fluxe d’aire per la diferència de presions.

També destaca la doble entrada d’aire superior, amb una tercera entrada una mica més enrere. Això és degut a la prohibició de les aletes de tauró, que netejaven les turbulències que podia generar la propia entrada d’aire. Amb aquesta sol·lució es preten maximitzar el treball de l’aleró de darrere. De fet, no es un descobriment de Sauber, doncs ja van portar una modificació semblant Mercedes al 2010 i Force India al 2011.

Sobre l’Halo, el sistema de seguretat té un petit aleró que també modifica l’impacte de l’aire al monoplaça. L’Halo es un dels perills pels aerodinamicistes, doncs genera una quantitat important de drag i fa que el fluxe sigui molt brut en direcció a la part de darrere. Serà important veure com s’aprofita aquest element a la resta d’equips.

Només queden 6 dies per veure rodar als F1 al Circuit de Barcelona-Catalunya. Aquesta tarda es presentarà Renault, un dels cotxes més esperats per la presència de Carlos Sainz a l’esquadra d’Enstone.

FOTO | Alfa Romeo Sauber F1 Team