Site icon FormulaRapida.net

Alex Palou correrà la F3 europea amb HitechGP

Alex Palou segueix avançant en la seva trajectòria cap a la categoria reina de l’automobilisme. El pilot català ha fet un pas més i aquest 2018 disputarà la FIA Formula 3 europea a temps complet de la mà de l’equip HitechGP.


Alex Palou torna a Europa i ho farà per quedar-se tota aquesta temporada completa. El pilot català ha arribat a un acord amb l’equip Hitech GP per oficialitzar el seu fitxatge com a pilot titular, on disputarà la FIA Formula 3 europea. Considerada una de les categories inferiors més prestigioses, ja d’accés directe a la F1 com en els casos de Max Verstappen i Lance Stroll, Palou s’enfronta a una temporada determinant per al seu futur i ho farà en una de les disciplines més completes i competitives de tot Europa.

Després d’un any caòtic pel que fa a participacions, el Jove pilot de l’Acadèmia del Circuit de Barcelona-Catalunya va començar el 2017 disputant la Fórmula 3 japonesa, on va finalitzar tercer gràcies a tres victòries i deu podis. Després d’aquesta participació, es va deixar per veure per tot arreu a Europa. Va disputar fins a sis curses de les World Series Fórmula V8 3.5 on va aconseguir dues poles i una victòria.

Palou també va disputar les dues últimes rondes de la FIA Formula 2 amb Campos Racing, on en la segona cursa que va fer a Jerez va estar a dues voltes de guanyar la prova, deixant grans sensacions. Per acabar, també va fer un test del DTM amb Audi i va liderar els últims tests de debutants de la Súper Formula japonesa.

Amb aquest historial, Palou passa a provar sort en la Fórmula 3 europea, una categoria molt competitiva on haurà de treure tot d’ell i demostrar el seu potencial. D’aquí depèn el seu futur més enllà d’aquest any, sent crucial un bon resultat per seguir sumant graons dalt i no estancar-se com en els seus dos discrets anys a la GP3 Series, d’on no va sortir gens satisfet pels seus resultats, dels quals tan sols destaca una solitària victòria a Abu Dhabi 2015.

El pilot de 20 anys nascut a Sant Antoni de Vilamajor s’ha mostrat molt feliç per aquesta oportunitat que li ofereix Hitech GP de disputar un prestigiós campionat com la FIA F3:

“Estic molt emocionat de competir a la Fórmula 3 i encara més emocionat d’unir-me a Hitech GP. Sé que tant l’equip com jo tenim fam de lluitar junts pel campionat. Els tests hivernals van ser molt bons i estic desitjant tornar a competir a Europa el proper any. M’encantaria donar les gràcies als meus patrocinadors per aquesta oportunitat!”

D’altra banda, el cap de l’equip Hitech GP, Oliver Oakes, ha volgut donar unes bones paraules d’optimisme respecte a l’anunci del primer pilot de l’equip:

“És genial que l’Alex s’uneixi a l’equip. L’he seguit durant anys i ha demostrat consistentment que és un pilot extremadament jove, ràpid i competent. Va passar aquesta temporada a la F3 Japonesa, però les seves aparicions a la Fórmula 2 i el recent test de rookies de la Súper Fórmula van demostrar que té alguna cosa especial. Estem desitjant donar-li l’oportunitat que tingui un programa complet en el repte de la F3 Europea”.