Alex Albon (Dams) ha aconseguit la que és la seva tercera victòria aquesta temporada en la FIA Formula 2 després de gestionar a la perfecció els seus pneumàtics a Hungaroring (Hongria). Lucca Ghiotto (Campos Racing) s’ha desplomat en les últimes voltes i ha acabat a més de vuit segons del guanyador. Sérgio Sette Câmara (Carlin) ha completat el podi per davant del seu company Lando Norris i de l’espanyol Roberto Merhi (MPMotorsport).

Tota la cursa era un auténtic calvari par al poleman, Artem Markelov (Russian Time), qui ja a la salida tenía seriosos problemes y se veía superat per Ghiotto, que prenia el liderat, y Albon. Cuart se situava Câmara, seguit d’Antonio Fuoco (Charouz), el guanyador de la primera cursa del cap de semana, Nick de Vries (Prema), Norris y Max Aitken (ART).

Diversos incidents provocaven que es comencés el procediment de Virtual Safety Car. Un d’ells era un toc entre Câmara i Fuoco que deixava a aquest últim amb el alerón davanter despenjat i l’obligació de parar a boxes, arruïnant-se d’aquesta forma totes les seves opcions de fer alguna cosa important en aquesta carrera.

Es reprenia la cursa i el primer a moure fitxa era Merhi, que es desfeia d’Aitken per col·locar-se setè després de la desaparició en pista de Fuoco. Per davant Ghiotto gaudia d’un avantatge de dos segons respecte Albon.

Dues voltes després era Markelov el pilot que passava a l’atac intentant l’avançament sobre Câmara, encara que sense èxit. Mentrestant, el líder del campionat, George Russell (ART), no podia passar de la 15ª posició.

Arribant a l’equador de carrera, Merhis’enganxava a Norris, sisè en aquest moment.

Però tres voltes després era el britànic de McLaren qui es llançava sobre el seu company de programa, Nick de Vries. Cinc voltes després tot seguia igual quant a posicions, però amb la novetat que Markelov formava un tap de fins a quatre cotxes en el qual Merhi tancava el grup.

En la 20ª volta es produïa el miracle i és que Norris superava en menys de dues corbes a De Vries i a Markelov després que l’holandès s’hagués quedat atrapat darrere el rus per fallar en el seu intent d’avançar-li. D’aquesta forma Norris passava en la frenada de la corba dues a De Vries i per l’exterior de la mateixa corba a Markelov. Unes corbes després Merhi superava també a l’holandès, que s’havia quedat atònit amb la genial maniobra del britànic de Carlin.

Dues voltes després el pilot espanyol aconseguia finalment superar al pilot rus i es feia amb una cinquena posició que ja no deixaria anar.

A partir d’aquí començava el desastre per Markelov, que cauria fins a la 13ª posició final a causa del mal estat dels seus pneumàtics.

Per davant, Ghiotto també s’esfondrava i era superat de forma espectacular per Albon en la primera corba després de traçar-la tota per fora.

Així doncs arribava a la setena posició Aitken, seguit de Nirei Fukuzumi (BWT Cremen) i Sean Gelael (Prema).

A dues voltes per al final Russell superava a Gelaeli es col·locava novè, a la porta dels punts. Però el britànic de Mercedes no s’acontentava amb això i li guanyava la vuitena posició al seu company d’equip, Aitken, després que aquest hagués estat superat per Fukuzumi.

En els últims instants era el mateix Fukuzumi qui guanyava una altra posició més desfent-se d’un De Vries molt perjudicat també pel desgast dels seus pneumàtics.

Albon creuava la línia de meta amb vuit segons de marge respecte a Ghiotto. Câmara completava el podi per davant de Norris i Merhi. Fukuzumi, De Vries i Russell completaven la zona de punts.