Mikhail Aleshin i l’equip Schmid Peterson Motorsports no han pogut complir els acords que tenien per a que el rus competís dos anys amb l’equip americà a la Indycar. Un segon any no ha estat possible per les múltiples sancions que imposa el govern americà al patrocinador SMP.

Primer i únic rus en debutar, participar en una cursa, participar en les 500 milles d’Indianapolis, liderar una cursa o fer un podi; Mikhail Aleshin ha fet història a la Indycar gràcies a la seva participació amb l’equip Schmidt Peterson Motorsports,  i al patrocini del Bank rus SMP. El campió de la Fórmula Renault 3.5 Series ha de deixar la categoria després de veure com les sancions americanes al seu patrocinador per la guerra de Crimea, fessin que aquest no pogués ni pagar al equip SPM.

El 2014 va ser bo, però hagués sigut millor si no hagués tingut tants accidents amb Takuma Sato, o en definitiva tants accidents. Però aconseguir pilotar a una categoria d’alt nivell amb normes diferents a les europees i en circuits totalment nous, fan que el setzè lloc en el campionat sigui un bon resultat, amés si tenim en compte que no va poder participar en l’última cursa perquè va patir un terrorífic accident en els entrenaments:

El retorn a Europa és com no havia de ser d’altre manera, amb l’equip SMP Racing del LMP2 del campionat del món de Resistència (WEC).