Marc Márquez va aprofitar les condicions mixtes per guanyar la seva segona cursa consecutiva de MotoGP al GP de San Marino

La cursa de MotoGP a Misano va començar amb la pista mullada, amb Francesco Bagnaia de Ducati liderant la cursa.

A la primera volta, els pilots de Pramac Ducati van lluitar pel segon lloc, però Jorge Martin va prendre la segona posició a Franco Morbidelli, mentre Pedro Acosta de GASGAS Tech 3 i Brad Binder de KTM van avançar fins a la quarta i cinquena posició, per davant d’Enea Bastianini de Ducati. L’italià va contactar amb Marc Márquez de Gresini Ducati, però tots dos van poder continuar en sisena i setena posició, mentre Marco Bezzecchi de VR46 Ducati va caure de la primera fila fins a la novena posició darrere de Jack Miller de KTM, amb Fabio Quartararo de Yamaha en el Top 10.

La lluita al capdavant va continuar quan Martin va intentar passar Bagnaia, però va haver de prendre mesures evasives. Acosta va intentar un moviment sobre Morbidelli, perdent part del carenat, mentre Bastianini va passar Binder per ser cinquè, amb Márquez també darrere seu.

Márquez també va superar Binder. La pluja va començar mentre Acosta va caure, però va poder continuar. Les condicions relliscoses van afectar Morbidelli, que va caure, mentre Bagnaia continuava liderant, però Martin va entrar a box per canviar de moto.

El contingent d’Aprilia també va entrar a box per canviar de moto, així com Augusto Fernandez de Tech 3, que es va estavellar. Les condicions humides van ajuntar el grup quan Márquez va prendre el lideratge de Bagnaia i Miller, que també va avançar moltes posicions.

Binder era quart, seguit de Bastianini, Álex Márquez, Quartararo i Bezzecchi. Amb la pista començant a assecar-se, Martin va tornar a utilitzar la moto seca, estant una volta més enrere juntament amb els altres pilots que havien canviat a la moto de pluja.

Márquez continuava liderant per davant de Bagnaia, mentre Bastianini tornava a ser tercer després de recuperar el seu ritme. Miller era quart, seguit d’Álex Márquez, Binder, Bezzecchi, Quartararo, Fabio Di Giannantonio de VR46 i Pol Espargaró de KTM en el Top 10.

Miguel Oliveira de Trackhouse Aprilia era onzè, seguit de Johann Zarco i Takaaki Nakagami de LCR Honda, Stefan Bradl d’Honda i Martin en el Top 15. El pilot espanyol estava en posicions de punts malgrat les dues aturades, mentre el pilot alemany era l’únic representant de la fàbrica Honda.

A mesura que es calmaven les coses, Márquez liderava davant de Bagnaia i Bastianini, amb el Top 3 allunyant-se d’Álex Márquez, que va superar els dos pilots de KTM. Binder era cinquè, seguit de Miller, Bezzecchi, Quartararo, Di Giannantonio i Espargaró en el Top 10.

Márquez va aconseguir dues victòries consecutives a MotoGP després d’una espectacular cursa on va superar Bagnaia en condicions difícils. El seu futur company d’equip es va haver de conformar amb la segona posició.

Bastianini va ser tercer, mentre Binder va pujar al quart lloc per davant de Bezzecchi, que va superar Álex Márquez a la penúltima volta, amb el català acabant sisè davant de Quartararo, que va fer una passada tardana sobre Miller.

Di Giannantonio va ser novè, seguit de Pol Espargaró en el Top 10, mentre Oliveira, Zarco, Nakagami, Bradl i Martin van resistir la pressió tardana de Maverick Viñales d’Aprilia per obtenir l’últim punt, però tots dos van acabar una volta més enrere respecte als líders.

Viñales va ser setzè, seguit d’Acosta, Raul Fernandez de Trackhouse i Álex Rins de Yamaha.