El pilot espanyol Maverick Viñales ha confirmat durant l’acte oficial de presentació de la nova Yamaha que el seu contracte amb el fabricant japonès s’ha renovat per dos anys més, fins el 2020.

Després de completar la seva primera temporada amb Yamaha el 2017, el gironí Maverick Viñales va confirmar ahir que el seu contracte amb la marca nipona havia estat renovat i que pilotarà a l’equip oficial fins a, almenys, la temporada 2020.

El pilot català, campió de Moto3 el 2013 i Rookie de l’any a MotoGP el 2015, es va estrenar amb els colors de Yamaha el passat 2017, després de la sortida de l’equip de Jorge Lorenzo, que se’n va anar a Ducati. En els primers compassos de la temporada, el seu rendiment va ser impressionant, amb tres victòries en les primeres cinc curses i arribant a liderar el campionat.

Però, a mesura que va avançar la temporada, va començar a patir amb la seva Yamaha i els continus mals resultats li van deixar fora de la lluita pel mundial abans del que s’esperava. Finalment va ser tercer en la general amb tres triomfs, set podis i cinc poles.

Ara, Viñales té un any d’experiència en l’equip, i tant el pilot com el fabricant poden aprendre dels errors comesos per millorar i lluitar per ser campions en les properes temporades.

Amb aquesta renovació, Viñales s’assegura una de les millors motos de la graella per, com a mínim, els propers tres anys. No es pot dir el mateix de l’altra Yamaha oficial. El contracte de Valentino Rossi acaba al final d’aquest any, i sembla ser que l’italià encara no ha decidit si renovarà o es retirarà de la competició.

Durant l’acte, Viñales va parlar sobre la renovació i les seves expectatives per a la temporada que ve.

Maverick Viñales: “Em sento realment bé a l’equip, i sento un desig especial de guanyar, cosa amb la qual m’identifico i que vull. Fem un gran compromís i serà especial per a tots dos. Així que dono les gràcies a Yamaha perquè han fet els meus somnis realitat – veurem si aquesta temporada podem fer-ho també.

“Estem intentant coses diferents, intentant millorar, i amb l’experiència de l’any passat hem millorat alguns dels meus punts febles. Crec que hem entrenat bé durant l’hivern, així que veurem a la moto. L’any passat ho vam triar tot de pressa, i potser no vam triar el millor. Així que aquest any volem fer moltes voltes i triar el millor. I serà molt important millorar en pluja. “