El pilot de Yamaha vol seguir formant dupla amb l’italià de cara a la següent temporada.


Maverick Viñales va anunciar gairebé per sorpresa que renovava amb el seu actual equip. Ho va fer en la presentació de la nova moto de Yamaha a l’esdeveniment a Madrid. Maverick no ha dubtat en cap moment en el projecte de la marca nipona i ha desestimat veure si el projecte de 2018 funciona per prendre la seva decisió: “Yamaha i jo compartim els mateixos objectius. Només hi ha una meta: intentar guanyar el títol. Sempre tenen això en ment i per a mi aquesta és una part molt important. També em sento còmode a l’equip, em sento molt bé amb l’equip tècnic, amb Yamaha i amb Movistar, així que no hi havia raó per no renovar. Al final et treus un pes de sobre i et centres en intentar aconseguir el teu objectiu en aquests tres anys que ens queden”, explicava Maverick el dia de la seva renovació.

El dubte ara sorgeix en qui acompanyarà Viñales aquests tres propers anys. En 2018 compartirà moto amb Valentino Rossi, que acaba contracte precisament a final d’aquest any. L’italià no aclareix la incògnita del seu futur i decidirà un cop començada la temporada. Un bon rendiment de la Yamaha en aquest primer tram de la temporada ajudaria a l’italià a decantar-se pel projecte Yamaha. Viñales té clar que el vol al seu costat: “Espero que renovi. Al final Valentino és una figura molt important en el nostre equip, et fa donar un 5% més. Sempre vols acabar per davant del teu company d’equip. Estar per davant de Valentino significa lluitar per guanyar en cada carrera. Això em motiva molt i és una de les millores coses”, deia Maverick.

Precisament el pilot espanyol va quedar per davant de Rossi, sent així la primera Yamaha de la classificació final. Viñales li ha tret ferro a l’assumpte: “Acabar com el líder de Yamaha a punts va ser bonic encara que no poguéssim lluitar pel campionat. Però això no vol dir res”.

Maverick va destacar a Márquez com el rival a batre, tot i que també va ficar al sac de la lluita pel Mundial a pilots com Rossi, Pedrosa o les dues Ducati.