Xavi Vierge guanya la cursa de Jerez i retalla 9 punts a Edgar Pons fent que el títol es decideixi a lúltima cita del campionat.


Xavi Vierge ha aconseguit la quarta victòria de la temporada a la prova de Jerez en una carrera marcada per les fortes ràfegues de vent. Tot i que Edgar Pons partia des de la pole tenia opcions de sentenciar el campionat en el traçat andalús, ha decidit afrontar la carrera de forma conservadora a causa de l’intens vent que bufava al circuit de Jerez durant la prova de Moto2.

Durant els primers compassos de la carrera, Pons, Vierge i Nagashima han imposat un ritme que ha definit el grup capdavanter. No obstant això, després d’un parell d’ensurts a causa del vent, el pilot del Pàginas Amarillas HP 40 ha reduït el ritme per minimitzar riscos i assegurar un podi que li portarà a València amb un còmode avantatge de punts en la general.

Per la seva banda, Xavi Vierge liderava la carrera conscient que la millor forma de pressionar al seu rival del campionat era guanyar a Jerez i sumar la màxima quantitat de punts possible, però Tetsuta Nagashima s’enganxava a la seva roda per disputar-li la victòria. Per darrere Pons reduïa el ritme per assegurar el podi, si bé quan faltaven cinc voltes pel final ha estat enxampat per Anthony West i s’ha vist obligat a incrementar el ritme per no jugar-se la tercera plaça en l’última volta.

A l’última frenada, Nagashima ha intentat l’avançament a Xavi Vierge frenant molt tard, però el barceloní ha deixat que s’anés llarg per assegurar-se la victòria tal com reconeixia al final de la carrera. “Sabia que Nagashima ho intentaria a l’última frenada, així que he frenat a més tardar possible i sabia que si ho intentava s’aniria recte i així ha estat” comentava satisfet el pilot del Targobank Motorsport.

Edgar Pons per la seva banda, es mostrava satisfet amb el resultat de la carrera donades les circumstàncies. “Avui la carrera ha estat molt complicada. Quan bufa el vent tan fort, és molt facil que se’t vagi la roda de davant. Encara que m’hagués agradat guanyar, l’intel·ligent era sumar punts pel campionat i en aquest sentit, aquesta tercera posició és molt important, així que estic content i ja tinc ganes que arribi València” explicava el líder de la general.

Amb els resultats de la prova de Jerez, Pons encapçala la classificació amb 197 punts, seguit de Xavi Vierge que suma 176, quan encara queden 50 que es decidiran en les dues carreres que es disputaran a València, el proper 15 de novembre.

Crònica de Jorge González