El Porsche #17 de Webber, Bernhard i Hartley s’ha fet amb la victòria en les 6 hores de Nürburgring. Porsche a més a més, ha aconseguit el doblet en LMP1 i en GTE.

Neel Jani va mantenir la primera posició en la sortida, i amb un ritme superior, es va separar en les primeres voltes del seu company Bernhard. Els dos Audi van mantenir també les seves posicions, però rodaven molt a prop dels Porsche.

Nick Tandy amb l’Oreca de l’equip KCMG va fer una molt bona sortida i va augmentar el seu lideratge en els primers minuts davant del Ligier del equip G-Drive.

A la categoria GTE Pro els dos Ferrari d’AF Corse van mantenir les primeres posicions per davant dels Porsche del Team Manthey. Un d’aquests Porsche, el de Makowiecki, es va saltar la sortida i va ser penalitzat amb un Drive Through. Passats 15 minuts de cursa, el Ferrari de Vilander i Bruni, que anaven líders en GTE, es van retirar per problemes mecànics, fet que no va crear la nnecessitat de treure el Safety Car.

Jani anava augmentant el seu liderat, darrere el seu company d’equip, Bernhard entrava a box als 40 min de cursa per canviar el frontal del cotxe i de pilot, amb Mark Webber pujant al volant del cotxe 17. Els danys els van fer perdre el segon lloc amb l’Audi número 7, encara que l’Audi 8 superaria al Porsche una estona més tard.

El ritme del Porsche #18 havia augmentat i el seu avantatge també; un total de 26 separaven el primer del segon abans de rebre un Stop&Go de 5 segons per excedir-se en el consum permès. Mentrestant l’equip Rebellion veia com els seus dos cotxes abandonaven.

En la resta de categories, passades dues hores de cursa, l’equip G-Drive liderava a LMP2, mentre que els Porsche també dominaven en la categoria GTE.

Després de alguna aturada a box i de la penalització de Porsche, l’equip By Kolles intentava doblar al Porsche de l’equip Proton Racing, però en aquesta maniobra es van tocar i van desprendre peces al circuit que va provocar la bandera groga. Això va beneficiar al Porsche GTE #92 que amb Pilet al volant, va superar al Ferrari #71.

Tot i això, Porsche seguia dominant a la categoria LMP1 per davant dels dos Audi i l’altre Porsche. A LMP2, el KCMG -després d’avançar al G-Drive, s’escapava sobre aquest. A GTE Pro, el Porsche del Team Manthey liderava davant del Ferrari.

Quan restaven menys de dues hores de cursa, el Porsche #18 finalment superava al Audi #8 abans de que aparegués la bandera groga causada pel Signatech Alpine, que va provocar un canvi d’estratègies dels Porsche i d’Audi.

Un Porsche que pilotat per Neel Jani, va situar-se a l’estela del Audi de Treluyer que rodava en segona posició. El Porsche #18 ho va intentar forces vegades, provocant que el Audi de Di Grassi s’unís a la lluita pel segon lloc. El brasiler va aconseguir superar ambdós pilots.

Malgrat la proesa de Di Grassi, Audi va perdre el segon lloc en l’última aturada a box. Fet destacable ja que Lieb va rodar a un ritme superior que mai van aconseguir tenir els Audi i, és clar, els Toyota Racing que segueixen desapareguts aquest any.

Ningú va aturar al trio format per Webber-Hartley-Bernhard van guanyar la cursa amb una volta d’avantatge sobre els seus companys d’equip, demostrant que enguany el Porsche és fort en classificació i en cursa. A continuació van acabar els Audi seguit dels Toyota, doblats 4 voltes.

Pel que fa a l’altre categoria de prototips, el KCMG de Tandy-Howson-Bradley torna a guanyar a LMP2, just per davant dels Ligier del equip G-Drive.

A GTE Pro, Porsche va signar un altre doblet igual amb Lietz i Christensen, juntament amb Makowiecki i Pilet. Tanca el podi el Ferrari de Davide Rigon i James Calado.

Com a curiositat, Webber ha guanyat la seva primera cursa en el WEC en el mateix circuit on va guanyar el 2009 la seva primera cursa en Fórmula 1.

Després de dos mesos d’espera les 6 hores de Nürburgring no han decebut a ningú, ara l’espera no serà tant llarga, la propera cursa es disputarà fora del vell continent. El circuit de les Americas serà el proper escenari del FIA WEC dintre de 3 setmanes.