Sembla ser que, de cara a la temporada 2019 de MotoGP podria haver molt moviment pel que fa als equips satèl·lit de les diferents marques del mundial. De moment, se sap que Tech 3 deixarà d’estar amb Yamaha i podrien signar un acord amb KTM; que els equips Avintia i Ángel Nieto Team estarien interessats a aconseguir el lloc que l’estructura d’Hervé Poncharal ha deixat a Yamaha; i que tant KTM com Aprilia i Suzuki tenen intenció de tenir quatre motos en graella en un futur proper.

És precisament aquesta última marca, la de Hamamatsu, la qual ha deixat més clares les seves intencions de tenir una segona estructura en 2019. Aquestes intencions es remunten a 2016, quan Davide Brivio, director de l’equip oficial de Suzuki, va manifestar la seva opinió sobre els avantatges que suposaria un segon equip.

Tot semblava indicar que, al llarg de 2017, el fabricant japonès va tractar de tancar un acord per tenir un equip satèl·lit en aquest 2018; però el pobre rendiment de la marca al llarg de la temporada va obligar que es posposés el projecte.

No obstant això, les bones sensacions transmeses per Álex Rins i Andrea Iannone durant la pretemporada han permès a Brivio contactar amb diferents equips. Amb Tech 3 aparentment vinculat a KTM i Avintia i ANT disputant-se el lloc de Yamaha, sembla que la millor opció per a Suzuki seria l’EG 0.0 Marc VDS, l’acord del qual amb Honda acaba al final d’aquesta temporada.

“El nostre objectiu és portar endavant el projecte de l’equip satèl·lit en 2019.” Ha declarat Brivio a Motorsport.com. “La qüestió passa per trobar els recursos necessaris dins de la nostra pròpia estructura. Però no tenim molt de temps, cal prendre la decisió en pocs mesos, crec que amb vista al començament del Mundial.”

“Sóc bastant optimista, molt més que l’any passat.” Va afegir el director de Suzuki. “Aquesta escuderia satèl·lit ens ajudaria molt en l’evolució de la moto perquè ens permetria recopilar moltes més dades i seguir vies de desenvolupament diferents.”