Lance Stroll, recordem de només 16 anys, ha guanyat la tercera cursa de la primera ronda de la Toyota Racing Series disputat al circuit de Ruapuna (Nova Zelanda), aconseguint la seva segona victòria en el campionat i esdevenint el guanyador més jove del trofeu Lady Wigram.

En una cursa accidentada aquesta tarda a Ruapuna, el campió de la Fórmula 4 Italiana, Lance Stroll no ha tingut problemes per fer-se amb la segona victòria de la temporada.

Stroll tot i això, sortia en segon lloc, ja que la pole position l’havia aconseguit Sam MacLeod. Però Stroll a la sortida s’ha situat en primer lloc, i ja no l’ha deixat fins al final de cursa. D’altra banda MacLeod que tenia totes les cartes de fer un bon resultat, patia una virolla en la primera volta que el deixava en catorzè lloc. Això deixava a Stroll amb 2 segons d’avantatge amb Brandon Maisano en el segon lloc, tercer era James Munro que sortia vuitè.

Munro va aconseguir superar al francès, i de seguida va atrapar a Stroll, rodant tots dos a un increïble ritme molt superior als altres competidors. Malauradament per Munro, qui havia fet una remuntada per treure’s el barret, va patir una virolla a meitat de cursa que el va fer baixar fins el dotzè lloc.

Sense rival, Lance Stroll, jove pilot de Ferrari, tenia un camí planer fins al final. Maisano que rodava segon, també va patir una virolla que el va fer abandonar la prova. Arjun Maini es situava segon seguit de molt a prop per Artem Markelov. Quart lloc per Santino Ferrucci, seguit de Sam MacLeod, Thomas Randle, Stefan Riener (que havia començat la cursa des del pit lane), Alfonso Celis, Brendon Leitch i Mathias Kristensen.

Pel que fa al campionat de pilots, Lance Stroll domina a plaer passada la primera ronda amb un 25 punts de distància amb el seu company d’equip Arjun Maini. En tercer lloc es situa el regular Santino Ferrucci de Giles Motorsport, a 59 punts de Stroll.

Recordem que el sistema de punts és diferent al de Fórmula 1, Indycar o Formula Renault 2.0 NEC. El sistema de la Toyota Racing Series es basa d’aquesta manera:

1st=75, 2nd=67, 3rd=60, 4th=54, 5th=49, 6th=45, 7th=42, 8th=39, 9th=36, 10th=33, 11th=30, 12th=28, 13th=26, 14th=24, 15th=22, 16th=20, 17th=18, 18th=16, 19th=14, 20th=12, 21st=10, 22nd=9, 23rd=8, 24th=7, 25th=6, 26th=5, 27th=4, 28th=3, 29th=2 & 30th=1.

Enguany només hi ha 20 pilots competint, pel que fa que tots puntuïn.