El pilot canadenc Lance Stroll ha pogut proclamar-se campió a Imola després de la victòria d’avui i el K.O de Günther. Eriksson i Russell completen el podi en una cursa accidentada.


El temps estava bastant inestable amb els núvols estaven sobre el circuit i els pilots es preparaven per a la cursa. Stroll que sortia des de la pole necessitava quedar 4t o millor per proclamar-se campió, sempre que Günther que sortia últim no entrés en els punts.

Començava la carrera a Imola i les posicions es mantenien després d’una sortida neta. Només Russell i Eriksson ens van regalar una batalla molt bonica per la 2a posició en els primers instants de carrera. Günther semblava començar la cursa endollat i es col·locava en la 13a posició.

Apareixia el primer Safety Car de la cursa per una sortida de pista de Callum Illot i les distàncies tornaven a reduir-se. Stroll, Russell i Eriksson eren els pilots que ocupaven la zona de podi.

En el rellançament Stroll tornava a treure avantatge respecte als seus rivals mentre que Newey, Barnicoat i Cámara ens estaven donant una batalla molt intensa. Finalment Cámara aconseguia avançar a Newey per la 5a posició. Günther es mantenia en la 13a posició i Stroll ja estava a 2,5s de Russell.

Novament sortia a Safety Car a pista, i aquest cop es trava d’un accident de Günther on havia perdut el control del seu cotxe a la corba de l’entrada a la recta principal i s’anava contra el mur. D’aquesta manera Stroll es proclamava campió de manera momentània.

De nou en el rellançament Stroll mantenia la pole i Eriksson avançava a Russell per la 2a posició i volia donar caça al líder del mundial. Poc després es produïa una sortida de pista de Cámara i queia a la 11a posició.

Tercera i última vegada que tornava a sortir el Safety Car, aquest cop es tractava de Beckmann que marxava 6è després d’estar fent una bona cursa, però perdia el control del cotxe a la corba Villeneuve i quedava fora de cursa.

Després d’un altre nou rellançament vam ser protagonistes de diverses batalles, però calia destacar la gran actuació de Guanyu Zhou que partia 14è i era a la 5a posició.

D’aquesta manera Stroll s’ha proclamat campió de la FIA Formula 3 European a Imola després i K.O de Günther. Eriksson i Russell completen el podi

El top 10 el completen: Ralf Aron, Guanyu Zhou, Anthonie Hubert, Cassidy, Newey, Niko Kari i Mikkel Jensen.