Nico Rosberg ha aconseguit emportar-se el primer títol mundial després de finalitzar en la 2a posició per darrere del seu company d’equip i màxim rival Lewis Hamilton amb un Vettel que tanca l’últim podi en la 3a posició.

El GP començava amb un impressionant Räikkönen superant a Ricciardo per la tercera posició, mentre que Hamilton es va mantenir per davant de Rosberg. Verstappen va fer una mala sortida i es va xocar amb Hülkenberg de manera que queia a l’última posició.

En les primeres voltes els pilots de Williams estaven lluitant per la novena posició. Però el líder de l’equip, Valtteri Bottas va haver de retirar-se a causa d’un problema mecànic. Kevin Magnussen (Renault) també va haver d’abandonar.

Amb el Ferrari de Kimi Räikkönen pressionant Mercedes, van decidir detenir-se abans per mantenir l’avantatge en cursa. Això li va ser molt útil a Max Verstappen -que no es va aturar-se a boxes amb pneumàtics supertous, de manera que va pujar fins a la segona posició per davant de Rosberg. Després de 11 voltes per darrere de l’holandès, l’alemany va aconseguir l’interior al revolt 8 però, Verstappen va mantenir la posició. De totes maneres Rosberg va aconseguir avançar per l’exterior al pilot de Red Bull al revolt 11.

Mentrestant, Jenson Button (McLaren-Honda) va tenir un problema en la suspensió davantera dreta que va causar la retirada en la seva última cursa de Fórmula 1. El campió de 2009 va rebre els aplaudiments dels fans, la família i el seu equip. Daniil Kvyat (Toro Rosso) també va abandonar la cursa a causa d’un problema en la caixa de canvis, el seu company d’equip Carlos Sainz també va abandonar per això.

Quan Verstappen finalment en la volta 22 va entrar a boxes per a la seva primera i última parada en cursa, Hamilton liderava la cursa, per davant de Rosberg i Räikkönen. Ricciardo estava entre els Ferraris en la cinquena posició per davant de Vettel. Hülkenberg, ocupava la setena posició i Verstappen en la vuitena, mentre que Massa i Alonso completaven el Top10.

A la segona aturada a boxes, Ricciardo va ser capaç de superar Kimi Räikkönen, però per darrere de Max Verstappen. Mentrestant, Sebastian Vettel continuava a la pista a la primera posició i 15 voltes més tard va entrar a boxes per posar supertous i va començar la seva remuntada.

L’alemany va superar a Räikkönen amb facilitat i després va fer el mateix amb Ricciardo. Hamilton anava molt a poc a poc al capdavant, mentre que Vettel superava a Verstappen, de manera que amb 4 voltes per al final, el pilot de Ferrari va començar la batalla per guanyar la cursa amb candidats al títol.

Finalment no va ser suficient i Hamilton va emportar-se l’última cursa del mundial i el seu company Nico Rosberg el mundial de F1 per primera vegada.