Will Power guanya el seu tercer GP d’Indianapolis des de la Pole en una cursa no massa emocionant. Dixon ha fet una gran estratègia per acabar segon, Wickens ha estat tercer i el líder de la general, Newgarden, ha comès un error que ha condemnat les seves opcions.

Estem al maig! La IndyCar ja està a l’Indianapolis Motor Speedway i al GP d’Indianapolis, disputat en una configuració de ruta del mític circuit. En un Gran Premio que normalment és de les curses més descafeïnades de la temporada, l’acció va ser frenètica des de la sortida, però es va anar desinflant, seguint la tònica dels anys anteriors.

Will Power va conservar la Pole, però alguns pilots van entrar en paral·lel a les primeres corbes. Hélio Castroneves va tocar amb el seu company Simon Pagenaud, que va perdre el control del seu Penske i va involucrar involuntàriament a Jordan King a l’incident. A la corba 6, Spencer Pigot va anar llarg i el piano va fer que s’elevés i trompegés, Takuma Sato va haver d’anar a la gespa per evitar al de ECR.

Com era d’esperar, van ensenyar bandera groga, però ningú va patir molts danys al seu cotxe. King, que va haver de ser retornat a la pista per la grua, va ser qui es va endur la pitjor part. Alguns pilots van fer la seva primera parada.

La cursa es va reiniciar a la volta 5 i Robert Wickens va superar Sébastien Bourdais per la segona plaça. Power seguia al principi i Josef Newgarden, que era quart, va intentar superar el francès de Dale Coyne, que es va defensar bé del vigent campió.

Wickens va anar per Power i el canadenc no va trigar en obrir avantatge amb la resta. El canadenc i l’australià es quedaven sols amb Bourdais a més de 4 segons.

Superada la volta 20, Wickens ja estava per sobre de Power i amb mig minut més de push-to-pass. Va ser llavors quan ambdós es van aturar. L’aturada de l’australià va ser més ràpida i va recuperar una mica de marge, però Wickens havia posat els neumàtics tous i el va superar a la següent volta.

Un cop tots es van haver aturat, Bourdais tornava a ser a prop de Power. Newgarden veia aleshores la seva quarta plaça amenaçada per Alex Rossi. En anar amb una estratègia totalment diferent, Kyle Kaiser va liderar la cursa durant unes poques voltes.

A la volta 38, després d’un stint en el que no va passar res destacable, els pilots que ocupaven les primeres posicions van tornar a parar. Les posicions no es van moure durant les parades. La lluita tornava a ser cosa de Power i Wickens i el de Penske va tornava a encapçalar la prova amb una gran maniobra a la corba 1. Aquest cop era ell qui havia muntat els neumàtics més ràpids.

A la volta 56, Newgarden va intentar una maniobra molt arriscada sobre Bourdais. El vigent campió va pujar massa al piano interior i va trompejar, sense arribar a contactar en cap moment amb el Dale Coyne. El Penske número 1 es va quedar calat a la gespa. La bandera groga va sortir de nou i tots es van reagrupar. Newgarden va poder tornar a arrancar en 21a posició.

Tots van parar per últim cop aprofitant aquesta groga i Scott Dixon, que duia una estratègia alternativa, es va trobar en tercera posició, entre Wickens i Bourdais.

La cursa es va reiniciar a la 62, tots anaven ara amb la mateixa estratègia. No va haver canvis de posició a la ressortida fins la següent volta, en la que Rossi va donar compte de Bourdais per posar-se quart. A la 64, Dixon va avançar Wickens per la segona plaça.

A falta de 10 voltes, tot continuava igual, però es van començar a reportar les primeres gotes. A la última volta, Bourdais va recuperar la quarta posició en passar Rossi i la carrera va acabar.

Power guanya aquest GP per tercera vegada en els seus cinc anys d’història. El de Penske es refà d’inici de temporada difícil en un dels seus escenaris preferits. Segon ha estat un Dixon a qui la segona groga li ha vingut de perles. Wickens aconsegueix el seu segon podi a la categoria i el primer en un ruter. Bourdais, Rossi, Castroneves, James Hinchcliffe, Simon Pagenaud, Graham Rahal i Takuma Sato completen el top 10.

En la general, Newgarden continua al capdavant tot i el seu mal resultat, però Rossi només està dos punts per darrere. Bourdais és tercer a 26 punts del líder, seguit de Dixon i Hinchcliffe.

El GP d’Indianapolis acaba aquí i dilluns els cotxes ja estaran rodant a l’oval, preparant una Indy500 amb una classificació que es disputa el 19 i el 29. La 102a edició de la gran cursa està prevista pel 27 de maig.