A la segona prova del mundial de resistència, Audi va triomfar aconseguint fer bons temps de volta amb gomes prèviament utilitzades. En canvi, els Porsche van patir més problemes i no podien passar gaire més d’1 hora i 15 minuts mantenint uns temps estables, degut a que els equips de LMP1 només poden usar 6 jocs de pneumàtics durant la qualificació i la cursa. Per tant, si es fan 7 aturades a boxes obligatòries, un d’aquests jocs ha de ser reutilitzat. D’altra banda, en circuits com el de Shangai, als equips se’ls hi deixen fer servir 8 jocs de gomes ja que reben més càrrega a causa de les característiques del traçat.

La propera prova del mundial es disputa al circuit de Nürburgring, però com aquest no va estar present al calendari de la temporada passada, la FIA va decidir que assignarien els pneumàtics 3 mesos abans de la prova. Així doncs, el 29 de juny es va emetre un comunicat anunciant que els equips de LMP1 disposarien de 8 jocs de pneumàtics per a la classificació i la cursa. Naturalment, la marca Porsche en surt beneficiada perquè això els hi permetrà poder canviar les gomes a cada aturada a boxes durant la cursa i, si es donés el cas, també podrien tornar a utilitzar el joc que hagin fet servir a la qualificació.

A la tercera prova, les 24h de Le Mans, Porsche va triplicar els stints dels seus pneumàtics durant la primera part diürna de la cursa i només va anar a quadruplicar-los durant la nit. Donat això, durant les 6 últimes hores de cursa, els de Porsche podien seguir pilotant sense patir pels pneumàtics i van ser capaços de quadruplicar els stints altra vegada.

Així doncs, Porsche només s’haurà d’encarregar de cuidar bé els 6 jocs de pneumàtics que se li adjudiquen per a les 6h d’EEUU i per a les de Fuji. Si apareix la pluja en algun d’aquests dos circuits, el fet d’assignar les gomes no serà pas un problema, ja que la limitació de l’ús dels pneumàtics només es dóna en el cas de que aquests siguin llisos.