El traçat de Montmeló viu dies d’intens treball per dur a terme els canvis anunciats el passat 21 de novembre.


A només un mes que els monoplaces de F1 tornin a la pista catalana per als test hivernals de pretemporada, al Circuit de Catalunya està en ple procés de canvi. El passat dia 21 de novembre, el Consell d’Administració del Circuit de Barcelona-Catalunya anunciava modificacions per augmentar la seguretat del circuit. Ho demanava la FIM (Federació Internacional de Motociclisme) per poder homologar el traçat i mantenir-lo en el seu calendari per a la temporada que ve.

L’accident on va morir Luis Salom va aixecar critiques sobre l’estat de la pista, i les obres en aquesta part del traçat ja han començat. L’objectiu és augmentar l’escapatòria del revolt 13, on va ocórrer l’accident. S’està reasfaltant tot aquest tram a més de l’eliminació de les Tribunes C i de moure més a la dreta la Tribuna H. Amb això, el Circuit augmenta en 25 metres l’escapatòria, que serà de 138 metres.

No només això, també s’eliminarà la pavimentació de tota la corba per tornar a la grava que anys enrere ja formava part del circuit. D’aquesta manera, qualsevol pilot que caigui en aquesta corba serà frenat per la grava, evitant així un episodi com el de Salom.

Les obres també afecten a l’asfalt de tot el circuit. Ja s’han tret set centímetres del paviment anterior i ja s’han tirat  tres centímetres del nou. La segona capa serà posada abans de finalitzar el mes de gener, i serà de quatre centímetres. El traçat de Montmeló no es reasfaltaba des de 2005.

De cara al Gran Premi de Motociclisme que es disputarà el cap de setmana del 15 al 17 de juny, els pilots no realitzaran l’última xicana del circuit, a més de passar per la corba de La Caixa. Per la seva banda, els pilots de F1, seguiran realitzant el traçat d’aquests últims anys, amb la xicana inclosa.