Roy Nissany ha guanyat la primera cursa de la Formula V8 3.5 al “temple de la velocitat” amb un avantatge aclaparador sobre Louis Deletraz  i Matthieu Vaxivière, que han completat el segon i tercer esglaó del podi.

Arrencava la volta de formació a les 14:15 de la tarda hora local. Podíem apreciar com tots els cotxes portaven els alerons pràcticament plans, per adaptar-se a les particularitats de la “pista màgica”. Tots els cotxes completaven aquesta primera volta de formació sense cap problema i es posicionaven en les seves caixes de sortida. S’apaguen els semàfors i arrenca la cursa, tretzena de la temporada.

Nissany patinava molt en els primers metres, això permetia que Fittipaldi (Fortec Motorsports) es poses al capdavant, encara que per poc temps, ja que un error a l’hora de buscar la referència de frenada en la primera variante, el feia saltar-se la xicana i perdre posicions. Unes corbes més endavant, Egor Orudzhev (Arden Motorsport) protagonitza una excursió per l’escapatòria de graveta exterior a la segona Lesmo. Al davant de la cursa mentrestant s’hi mantenia Roy Nissany, seguit de Vaxivière i Deletraz.

Al començament de la segona volta, Giuseppe Cipriani (Durango Racing Team) feia una virolla en la primera variant. En aquest punt de la cursa s’obria una gran batalla entre Matthieu Vaxivière i Louis Deletraz per la segona posició, amb una oportunitat clara en la segunda variante durant la tercera volta de carrera, fins que finalment a la volta cinc aconseguia avançar-lo. Prèviament a la volta 4, presenciàvem com Beitske Visser (Teo Martín Motorsport) es saltava la primera xicana i era avançada per Will Buller (RP Motorsport) per l’exterior de la Curva grande.

A falta de trenta minuts per al final Roy Nissany seguia liderant amb ampli marge sobre el grup de Deletraz, Vaxivière i Panis, que lluitaven per la segona posició. Precisament en aquesta batalla, Aurélien Panis (Arden Motorsport) perdia la referència de frenada en la Variante della Roggia en anar molt enganxat al cotxe que tenia davant, el que li va provocar perdre el grup dels líders; això li ocasionava ficar-se en una ferotge batalla per la quarta posició entre ell i René Binder (Lotus) a falta de quinze minuts pel final, que va concloure amb l’avançament del pilot francès a l’austríac del Lotus.

A falta d’una volta del final, Beitske Visser feia una virolla a la sortida de la Variante Ascari que la deixava fora de cursa. Final de la cursa en passar Nissany sota la bandera a quadres, tercera victòria per al pilot israelià de Lotus. L’acompanyen al podi Louis Deletraz i Matthieu Vaxivière.

Amb aquest resultat, el pilot francès de AVF Tom Dillmann, després d’un modest resultat en aquesta cursa, continua liderant el campionat amb vint-i-dos punts d’avantatge sobre Louis Deletraz a falta de cinc carreres per al final de la temporada.