Josef Newgarden ha obtingut una merescuda victòria al circuit de Mid-Ohio, on s’ha imposat amb solvència a Will Power. El pilot anglès de Penske ha pogut mantenir la segona posició davant les envestides de Graham Rahal durant tota la part final de cursa.

La cursa de la Indycar Series al circuit de Mid-Ohio començava amb una sortida neta d’accidents i no molt moguda per davant. Els primers quatre pilots no s’intercanviaven posició, amb un Will Power que mantenia el liderat per davant de Josef Newgarden, Takuma Sato, Graham Rahal i Helio Castroneves. En les primeres voltes el nord-americà de Penske intentava passar al capdavant de cursa però Power controlava bé les envestides del seu company.

En les primeres voltes l’atenció es va centrar en la tercera posició que mantenia Sato, ja que el japonès provocava un gran tap i una extensa cua de pilots més ràpids que ell. Rahal era el que tenia immediatament darrere, però l’americà no podia amb el japonès. D’altra banda, alguns pilots com Muñoz, Chilton, Ed Jones o Gutierrez no trigaven molt a encarar el carril de boxes, plantejant la cursa diferent estratègicament.

Arribant a les 15 voltes de cursa es produïa un avançament crucial per al esdevenir de la prova. Newgarden amb molt millor ritme superava en una fabulosa maniobra al seu company Power, i emprenia un gran ritme per distanciar-se fins a cinc segons d’ell. Després d’aquesta maniobra, tots els pilots del capdavant van entrar a box per primera vegada.

Després d’aquesta primera parada, Pagenaud es va embrancar amb Castroneves i Sato en la lluita pel quart lloc, alhora que Rossi i Hunter-Reay se les tenien en aquesta mateixa baralla concloent en un toc i virolla del campió de la Indycar el 2012.

Al voltant de la volta 30 van començar les segones parades del primer grup que va parar a l’inici. A la vegada, Scott Dixon també emprenia el carril de boxes en notar algun desperfecte en el seu monoplaça, que va acabar sent reparat amb un canvi d’inclinació important de del seu frontal. Això li va començar a dificultar la seva cursa a Mid-Ohio, però encara li faltarien coses per venir al pilot de Nova Zelanda.

Amb unes tandes de voltes bastant curtes de menys de 26 girs, la segona parada dels pilots davanters no va esperar molt i a partir de les volta 40 van començar a parar tots. Va ser llavors quan Newgarden va aprofitar per engrandir el seu liderat i posar set segons pel mig entre Power i ell, mentre el seu company començava a posar més els ulls en els retrovisors en veure a Graham Rahal apropar-se.

En una tanda bastant tranquil·la sense pràcticament moviments en pista es va arribar cap a la volta 60 on els pilots van començar a fer la seva tercera parada en aquesta pausada cursa. La gran cara negativa va ser Scott Dixon, que va perdre molt temps a boxes en no funcionar bé una de les pistoles dels seus mecànics. Això el va condemnar a caure bastant enrere i emprendre una remuntada per colar-se de nou dins del Top 10. Un gran contratemps per al que en aquells moments era el líder de la general.

Quan els líders de la cursa acabaven de fer la seva tercera parada, la cursa va viure la seva única neutralització provocada per Ed Jones, que aparcava al seu cotxe amb problemes en una escapatòria. D’aquesta manera, la cursa es reiniciaria amb tan sols 19 voltes per davant i tots els pilots enganxats entre ells. Cal destacar la presència de Gutierrez com doblat entre els dos primers classificats, que va entorpir el pas de Power i li va brindar a Newgarden l’oportunitat de tornar a recuperar el matalàs de segons que tenia abans del cotxe de seguretat.

En els últims girs l’atenció es va centrar principalment en la lluita per la segona posició entre Power i Rahal, tot i que l’americà al final no va poder superar al de Penske, havent de conformar-se amb el tercer lloc després de guanyar l’any 2015. A més, també es poder presenciar la remuntada de Dixon fins al novè lloc en superar a un feble James Hinchcliffe, que a posteriori es va veure superat també per Conor Daly, qui suma el seu segon Top 10 de l’any.

Així doncs, sense moltes complicacions però un ritme impecable, Josef Newgarden arribava a meta per obtenir la seva segona victòria consecutiva que li atorga el liderat del campionat de la Indycar Series. Amb només quatre circuits per visitar, el nord-americà li treu 7 punts a Castroneves, 8 a Dixon, 17 a Pagenaud, 52 a Power i 58 a Rahal.

El podi el van completar Power i Rahal, mentre que el Top 10 de la cursa el van conformar Simon Pagenaud en quarta posició, seguit de prop per Takuma Sato, Alexander Rossi, Helio Castroneves, Ryan Hunter-Reay, Scott Dixon i Conor Daly.

La Indycar Series tornarà a la càrrega el 20 d’agost a Pocono, on es començarà a definir quins pilots lluitaran per aquest apassionant final que decidirà el campió de 2017.