Carlos Muñoz ha estat el millor pilot d’una cursa accidentada, curta, estratègica, passada per aigua i passada per pista seca. El colombià aconsegueix la primera victòria a la IndyCar des del seu debut el 2013 en la Indy500. Marco Andretti que semblava tenir la victòria a la butxaca ha acabat segon i completa el doblet de l’equip Andretti Autosport. Simon Pagenaud completa el podi.


La primera cursa de la doble cita a Detroit, començava sota condicions de pluja. Els tres Penskes de Power, Castroneves i Montoya sortien des de els tres primers llocs, darrere d’ells el sempre perillós Honda de Takuma Sato.

La sortida es feia de només una fila per temes de seguretat. Montoya baixava fins al quart lloc en ser superat per Takuma Sato que havia començat molt agressiu. El d’Honda en la primera volta també aconseguia superar a Helio Castroneves. Completada la primera volta Takuma Sato superava a Power i prenia el liderat de la cursa. Els Penske no tenien tant ritme com el pilot de A.J. Foyt Enterprises que s’escapava per moments ja que Rodolfo González (Dale Coyne Racing) patia una virolla i provocava el primer caution de la cursa.

La bandera verda apareixia a la sisena volta, però un intent d’avançament molt agressiu per Stefano Coletti (KV Racing Technology) que xocava contra James Jakes que tocava a Tony Kanaan el qual es situava al mig de Graham Rahal que xocava contra “TK” i havia d’abandonar la cursa.

Amb el pace car en pista per segon cop, el sol sortia i començava a assecar la pista. Això feia arriscar a Marco Andretti (Andretti Autosport) que s’aturava al box per ficar les gomes de sec. Això feia aturar a altres pilots com Kimball, Filippi, Hawksworth, Daly i Chaves. També ho feia Karam que semblava tenir problemes elèctrics al cotxe.

El retorn a la bandera verda ajudava a Sato a escapar-se dels Penske. Uns Penske que patien els atacs de Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) i Sébastien Bourdais (KV Racing Technology). Mentrestant Hunter-Reay (Andretti Autosport) s’aturava a box quan tornàvem a la situació de bandera groga per tercera vegada aquesta cursa. La causa era un impacte contra el mur per part de Charlie Kimball (Chip Ganassi Racing) que perdia el control del seu cotxe al revolt 2, quan ja rodava amb pneumàtics de sec.

Mentre el Pace car era a pista tots els pilots que no s’havien aturat a ficar pneumàtics de sec, ho feien en aquell moment deixant el liderat a Marco Andretti. Al pit lane però, problemes per Will Power que perdia tres posicions per culpa d’un problema en el pneumàtic posterior esquerre.

La bandera verda tornava a pista a la volta 19 amb una classificació estranya, Andretti liderava seguit de Filippi, Hawksworth, Coletti, Hunter-Reay i Daly, els pilots que s’havien aturat abans del darrer pace car. Hawksworth (A.J. Foyt Enterprises) aconseguia superar a Filippi (CFH Racing) pel segon lloc. Al darrere el company de Hawksoworth, Takuma Sato es tocava amb Josef Newgarden i trencava l’aleró, fent que se li desprengués i aparegués la bandera groga altre cop per retirar la peça.

Amb el pit lane obert, Sato, Newgarden, Vautier i Jakes aprofitaven per ficar pneumàtics nous i reparar els desperfectes en els seus cotxes. Al mateix pit lane, Tony Kanaan estava a l’espera de sortir amb el seu cotxe que duu a Taylor Swift pintada al seu cotxe.

La bandera verda apareixia a la volta 23, en un reinici de cursa en que Power superava al seu company d’equip, Simon Pagenaud, però en general, era una ressortida neta. Només una incidència, Tristan Vautier (Dale Coyne Racing) tocava el mur després de que Carlos Muñoz (Andretti Autosport) l’avancés i no li deixes espai. El pace car apareixia igualment per sisena vegada, per culpa d’una peça que estava al mig de la pista.

Amb una pista cada vegada més seca, la bandera groga tornava a la volta vint-i-vuit. Daly aprofitava la situació per superar a Hunter-Reay, Castroneves ho feia amb Montoya i Power feia el mateix sobre Bourdais al revolt 3. Això deixava la cursa de la següent manera: Andretti liderava, seguit de Hawksworth, Filippi, Coletti i Daly. Chaves (Bryan Herta Autosport) punxava el pneumàtic posterior esquerra quan apareixia el setè caution de la cursa, altre cop per peçes aerodinàmiques en pista. En aquell moment els equips advertien als pilots que la pluja estava tornant.

Això feia prendre una decisió boja al equip Chip Ganassi Racing que posava pneumàtics de pluja a Dixon. El mateix feia Helio Castroneves abans de tornar a la bandera verda a la volta 33.

Amb la bandera verda, Hunter-Reay tocava a Daly que punxava el pneumàtic i s’havia d’aturar a box de seguida. Marco Andretti perdia el liderat de la cursa i baixava fins al cinquè lloc per culpa d’una aturada del cotxe que va poder corregir.  Hawksworth que liderava la cursa s’aturava per ficar pneumàtics de pluja també ho feia Coletti, Montoya, entre d’altres.

En pista Power i Andretti seguien en pista tot i la pluja que tornava a caure a Belle Isle. Power s’aturava a la volta 37 i Andretti seguia una volta més en pista a priori, però el seu cap d’estratègia, el seu pare, Michael Andretti li deia que seguís en pista que encara no estava prou moll i que estava essent més ràpid que els pilots amb pneumàtics de sec, Muñoz i Pagenaud feien el mateix.

Andretti era 8 segons per volta més ràpid que Power, però el de Naztharet havia d’aturar-se a box perquè s’estava quedant sense benzina i la pluja extrema estava apunt d’arribar, també s’aturava Simon Pagenaud. Muñoz que era qui faltava per aturar-se seguia en pista amb pneumàtics de sec avançant als pilots que duien gomes de pluja. El colombià s’aturava per segon cop a la volta 42 i introduïa els pneumàtics de pluja.

Aquestes tres voltes de més amb els pneumàtics de sec l’havien permès situar-se com a líder de la cursa, però la cursa vivia un fet excepcional. Els pilots perdien molt de temps amb els pneumàtics de pluja quan la pista estava gairebé seca. Però a meitat de cursa semblava que si començava a ploure seria ment. Muñoz liderava seguit de Marco Andretti, Simon Pagenaud, Will Power, Scott Dixon i Castroneves. Power estava a més d’un minut de Muñoz a qui li deien que comencés a estalviar benzina ja que era el més ràpid del circuit. Andretti era 27 segons per darrere el colombià.

Tota la distància que tenia el colombià es quedava en res quan els comissaris decidien mostrar la novena aparició de la bandera groga, per mesures de seguretat ja que la pluja era força important.

Una volta més tard els comissaris feien mostrar la interrupció de la cursa a la volta 48 després de que Luca Filippi perdés el control del seu cotxe i impactés contra el mur al primer revolt. La cursa només tenia a 9 pilots sense volta perduda. Eren: Muñoz, Andretti, Pagenaud, Power, Dixon, Castroneves, Hawksworth, Newgarden i el pobre Filippi que tenia el cotxe al mur, no gaire danyat.

Només faltaven 30 minuts reglamentaris per acabar la cursa, i els comissaris donaven la cursa per acabada i com a guanyador a Carlos Muñoz que fa doblet a Andretti Autosport amb Marco Andretti segon. Simon Pagenaud ha acabat tercer.

Resultats: 1 Muñoz, 2 Andretti, 3 Pagenaud, 4 Power, 5 Dixon, 6 Castroneves, 7 Hawksworth, 8 Newgarden, 9 Filippi, 10 Montoya, 11 Sato, 12 Jakes, 13 Hunter-Reay, 14 Bourdais, 15 Coletti, 16 Karam, 17 Vautier, 18 Chaves, 19 Daly, 20 Kanaan. Retirats: González, Kimball i Rahal.

Montoya manté el liderat del campionat tot i la cursa poc decent avui. El colombià és líder amb 11 punts d’avantatge sobre Will Power. Dixon és tercer a 51 punts i Castroneves quart a 58. L’abandonament de Rahal es nota i es situa a 81 punts de Montoya. Andretti gràcies al segon lloc puja al setè lloc en el campionat i Pagenaud puja al novè. Mentre que Muñoz salta del catorzè al desè lloc a 119 punts del seu compatriota.

Demà la segona cursa del Gran Premi de Detroit serà a la mateixa hora, a les 3:30 ET (21:30 CET), abans però hi haurà la classificació.