El campionat de MotoGP farà més curtes algunes de les proves mundialistes al 2018. S’espera que aquesta reducció de les distancies totals segueixi al 2019, en especial a les categories de Moto2 i Moto3.


DORNA vol perfeccionar el producte que és el mundial de motociclisme, i per això reduirà la distancia d’algunes de les curses del calendari. La categoria de MotoGP només farà dieta al 2018, mentre que Moto2 i Moto3 faràn dos fases d’acurtament.

A MotoGP, el Gran Premi de les Amèriques, el de França, el de Catalunya, el de la República Txeca i el de San Marino veuen reduit el seu número total de girs en un. El Gran Premi d’Espanya i el de la Comunitat Valenciana veuràn com dues voltes i tres voltes respectivament desapareixen del número total.

A nivell de les categories més petites, 2018 serà la primera fase de la ‘dieta’, amb un 2019 més agressiu segons indica el comunicat oficial de MotoGP. Tan Moto2 como Moto3 veuràn com la majoria de les seves curses -7 a Moto3 i 8 a Moto2 pel 2018- canvien la distancia total en una, dues o tres voltes.

A més, la normativa de la bandera vermella canvia a MotoGP. Ara s’hauràn de completar tres quartes parts de la cursa en qüestió per poder donar la prova per finalitzada si s’oneja la bandera vermella. Moto2 i Moto3 no veuen canviat el seu reglament, però.

El motiu és poder acabar abans la cursa en cas de que hi hagués imprevistos, i així no posar en perill als pilots, ni tampoc afectar tant a l’agenda del cap de setmana. I, l’agenda del cap de setmana, és un dels motius pels que es redueixen les curses de les categories.

En poc temps començarà el MotoE, el campionat del món de motos elèctriques. Acompanyarà al mundial de MotoGP, i d’alguna forma s’ha de fer lloc a la nova categoria. A DORNA tenen força feina, ja que hauran de quadrar els horaris dins de les necessitats de televisió.

 

CANVIS MOTOGP

  • 1 volta menys: Austin, Le Mans, Circuit de Barcelona-Catalunya, Brno i Misano
  • 2 voltes menys: Jerez
  • 3 voltes menys: Xest

CANVIS MOTO2 2018

  • 1 volta menys: Austin, Le Mans, Circuit de Barcelona-Catalunya, Sachsenring, Brno, Misano, Motegi i Sepang.
  • 2 voltes menys: Jerez y Xest.

CANVIS MOTO3 2018

  • 1 volta menys: Austin, Jerez, Circuit de Barcelona-Catalunya, Brno, Motorland, Sepang i Xest.
  • 2 voltes menys: Le Mans.

FOTO | MotoGP Media