McLaren aprofitarà un dels seus dos díes de gravació per posar a pista el nou MCL33. El día escollit: el 22 de febrer. 


Un dia abans de que es presenti, el nou McLaren rodarà al traçat navarrès de Los Arcos. La intenció es gravar imatges de cara a la presentació del día següent, així com per patrocinadors.

Aquest ‘shakedown/filming day’ gastarà un dels dos dies de gravació que tenen disponibles els equips de la graella de la F1 de 2017. Aquesta normativa va aparèixer quan es van prohibir els test privats, i per això guanyen en importància. Els ‘filming day’ estàn limitats a 100 quilòmetres, i els equips els aprofiten per posar a punt els monoplaces.

Al respecte, es coneix que McLaren gastarà els dos dies disponibles abans de començar la pretemporada al Circuit de Barcelona-Catalunya. El segon no se sap on serà, segons indica el diari MARCA

Es desconeix, però, qui serà present al traçat navarrès. Per lògica, tan Fernando Alonso com Stoffel Vandoorne haurien de participar-hi doncs son les cares visibles a les graelles de la F1. Els dies de gravació també es fan servir per tenir videos preparats pels potencials patrocinadors, i per això la presència dels principals pilots es quasi obligada.

Sobre el traçat de Los Arcos, aquest ha albergat curses del Mundial de GT de la FIA, així com diverses categories estatals com la F4 o el Campionat d’Espanya de Velocitat. A més, ha albergat una de les etapes de la Vuelta.

La F1 hi podría fer test a Los Arcos, doncs la seva gradació es 2 + 1T. Fa un parell de temporades que la gradació 1T està obsoleta, tot i que com tota normativa, hi ha excepcions que trenquen amb la norma. Els traçats que eren 1T van repartir-se entre Grau 1 (apte per GP de F1) i Grau 2 (no aptes). Els únics que mantenen gradació 1T són el mencionat Los Arcos i el Ricardo Tormo de Xest, a València.