El director tècnic de Mclaren, Tim Goss, assegura que treballen per poder proporcionar als Alonso i Vandoorne un monoplaça amb àmplies opcions.


Molts dels focus d’atenció d’aquesta nova temporada 2018 es centren en el rendiment dels Mclaren. L’escuderia de Woking, després del canvi del motor Honda al motor Renault, és una de les grans apostes per tornar a la part alta de la classificació.

Des de la escuderia no només treballen en adaptar el nou motor, sinó que volen fer un cotxe complet, amb el qual els pilots se sentin còmodes i puguin treure-li tot el potencial amagat. Així ho afirmava el director tècnic de McLaren, Tim Goss, que va destacar la feina de desenvolupament de l’equip en 2017: “Inicialment no vam estar preocupats sobre quin nivell de rendiment anàvem a posar al cotxe, el que volíem és entendre la física del cotxe i tractar de treure el millor de l’aerodinàmica, l’alçada, les suspensions … només quan vam fer això i vam estar content amb els comportaments aerodinàmics, vam començar a treballar en el rendiment”, afirmava Goss sobre el monoplaça de l’any passat.

Aerodinàmicament, el Mclaren de l’any passat va rebre bones crítiques. Un xassís minvat pel motor Honda, que no va poder lluir més que en carreres propícies com Hongria o Singapur. De cara a 2018 i amb el motor Renault com a propulsor, el cotxe que vol fabricar Mclaren, i com bé apunta Goss, és un monoplaça amb un gran ventall d’opcions: “Gran part de produir un cotxe de F1 genial actualment és donar-li al pilot un monoplaça que pugui esprémer. Estem tractant de fer alguna cosa que funcioni molt bé en un ampli ventall de circumstàncies”, afirmava el director tècnic de carrera.

Goss va assegurar que molts moments de la temporada passada van ser molt “frustrants” per culpa de la potència del motor Honda: “En lloc de posar pegats per tractar de bregar amb el fet que teníem un motor sense potència, el que realment volíem fer era desenvolupar el millor cotxe i assumir que el motor ja arribaria. Aquest període va ser enormement frustrant perquè sabíem que teníem rendiment al cotxe, però no podíem defensar-nos”, comentava Goss.

Amb l’arribada del motor Renault, Mclaren torna a tenir l’opció de brillar amb el monoplaça que dissenyin. La responsabilitat torna a estar a la seva teulada.