Per tercera cursa consecutiva, Marc Márquez no ha tingut rival i s’ha emportat una accidentada cursa a Le Mans en la qual els errors d’algun dels seus màxims rivals li permeten anar-se’n de França amb un gran avantatge. Petrucci ha estat segon i Rossi tercer. A Moto2, Bagnaia s’ha imposat amb solvència davant els companys del EG 0.0; mentre que en la categoria petita, Albert Arenas s’ha trobat amb la seva primera victòria en un dels finals més estranys que es recorden.

L’ídol local, Johann Zarco, tenia la Pole, però l’alegria li va durar poc en una sortida molt boja en la qual les Ducati, amb Jorge Lorenzo al capdavant, van prendre el liderat. Molts van prendre més riscos dels necessaris i Andrea Iannone va acabar fora de cursa.

Lorenzo liderava seguit d’Andrea Dovizioso, Johann Zarco, Danilo Petrucci, Valentino Rossi i Marc Márquez. El vigent campió es va treure de sobre els italians de Yamaha i del Pramac ràpidament i se’n va anar a pels tres líders. Per darrere, Álvaro Bautista i Tito Rabat van caure.

Dovizioso va superar el seu company per posar-se primer, però la posició privilegiada li va durar dos revolts, ja que va perdre el tren davanter en la baixada i va caure, sumant el seu segon 0 consecutiu. La lluita per la victòria estava sent ara entre Lorenzo, Zarco i Márquez, amb Petrucci encapçalant el grup perseguidor i apropant-se, poc a poc i juntament amb Rossi, als líders.

Márquez va tractar d’atacar Zarco, però el francès es va resistir i va conservar la segona plaça fins que, una mica més endavant en la mateixa volta, va caure. Márquez va prendre el liderat a la següent volta amb un avançament al límit sobre Lorenzo.

A falta de 17 voltes, Petrucci es va posar segon, en detriment de Lorenzo. El mallorquí estava començant a patir amb el seu pneumàtic tou i va perdre la tercera posició davant Rossi, Amb Jack Miller i Dani Pedrosa aguaitant. L’australià va avançar el mallorquí una volta més tard.

Amb la situació bastant estabilitzada al Top 6, la lluita per darrere estava sent força interessant, amb Aleix Espargaró, setè, contenint els atacs d’Àlex Rins i Maverick Viñales.

Pedrosa va superar finalment a Lorenzo a falta de 6 voltes. Per darrere, Cal Cruchlow va arribar a la vuitena plaça en superar A. Espargaró i  Rins.

Res més va canviar fins al final i Márquez es porta la seva tercera victòria de l’any i la tercera consecutiva. El lleidatà ha tornat a ser el millor i ha aprofitat els errors dels seus rivals per donar un nou cop d’autoritat en el mundial.

Petrucci es puja al podi per primer cop aquesta temporada amb una magnífica tercera posició, mentre que Rossi torna al calaix després de tres curses fora en ser tercer. Miller, Pedrosa, Lorenzo, Viñales, Crutchlow, A. Espargaró i Rins completen el Top 10.

Òbviament, Márquez segueix líder del mundial i té ara 95 punts, segon és Viñales amb 59, seguit de prop per Zarco amb 58 i de Rossi amb 56. Iannone, amb 47 punts, és cinquè.

Moto2: Bagnaia no té rival a Le Mans i suma un nou troimf

A la categoria intermitja, Pecco Bagnaia ha liderat des del primer moment fins al final. Álex Márquez ha aconseguit la segona posició després d’una gran arrencada. Marcel Schrötter va estar tercer des de la sortida però va ser superat per un Joan Mir que es puja a un podi de Moto2 per primer cop en la seva trajectòria.

Ha estat una cursa accidentada, en la qual pilots com Lorenzo Baldassarri, guanyador a Jerez, o Mattia Pasini no han finalitzat. Xavi Vierge havia de sortir segon, però va haver de començar des de la darrera posició. El pilot català ha protagonitzat una remuntada espectacular i ha finalitzat cinquè.

El liderat de Bagnaia es veu reforçat amb aquesta victòria i ja té 98 punts, Olivieira es posa segon amb 73, Márquez és tercer amb 67 punts seguit de Baldassarri amb 64.

Moto3: Albert Arenas aconsegueix la seva primera victòria al mundial després d’un final surrealista

La cursa de Moto3 ha estat marcada pel duel entre Jorge Martín Marco Bezzecchi, per les sancions per retallar algun revolt i per dues últimes voltes d’infart.

En un primer acte, el grup que lluitava per la victòria era de 5 pilots i estava comandat pel líder i el segon del campeionat, Bezzecchi Martín, respectivament. L’italià i l’espanyol s’han intercanviat posicions innumerables vegades i finalment, un grup de cinc pilots més ha arribat a la lluita.

En la penúltima volta, Enea Bastianini va caure i Jakub Kornfeil no va poder evitar xocar amb la seva moto. La KTM del txec es va enlairar però, miraculosament, va salvar la caiguda.

El duel estava sent frenètic fins al final. En l’últim gir, Bezzecchi estava líder, però Fabio Di Giannantonio venia per darrere i va superar al seu company i al líder del mundial. Al penúltim revolt, Bezzecchi va caure i Martín no va poder evitar-lo. 0 punts per a tots dos en un final carregat de dramatisme.

Di Giannantonio va creuar la meta en primera posició, seguit d’Arenas i Migno. Semblava que l’italià aconseguiria la seva primera victòria, però va ser sancionat amb 3 segons per haver-se saltat un revolt. Albert Arenas, per tant, acabava de guanyar la seva primera cursa en el mundial. L’Àngel Nieto Team havia aconseguit el doblet amb Migno segon, i Ramírez va aconseguir el seu segon podi consecutiu.

Tot i el 0, Bezzecchi segueix líder del mundial amb 63 punts. Di Giannantonio puja a la segona posició amb 59, seguit de Canet amb 56, Martín amb 55 i Migno amb 45.

I aquí s’acaba la presència del mundial de Motociclisme al circuit de Le Mans. Propera parada: GP d’Itàlia a l’emblemàtic Mugello, el proper 3 de juny.