Márquez s’ha endut la victòria avui a Motegi i amb les caigudes de Rossi i Lorenzo s’ha proclamat campió del món. Dovizioso i Viñales completen el podi.

Marc Márquez va ser el més ràpid en la sortida però a final de recta li van superar els dos pilots de Yamaha, tant Jorge Lorenzo com Valentino Rossi, però un parell de corbes més tard el de Repsol Honda va recuperar la segona posició.

Les primeres voltes han resultat molt intenses, amb Jorge Lorenzo davant intentant escapar-se mentre que Márquez i Rossi van protagonitzar moments d’alta tensió amb avançaments al límit entre tots dos.

A la quarta volta Márquez va prendre la iniciativa i va superar a Jorge Lorenzo, que va aguantar després d’ell i es va defensar dels atacs del seu company d’equip Valentino Rossi. Espargaró i Dovizioso es quedaven enrere, no podien seguir el ritme dels tres de dalt.

Márquez va començar a tirar amb força per treure avantatge als seus màxims rivals, mentre que Rossi avançava a Lorenzo en la volta 6 per col·locar 2n. Però unes voltes més tard Rossi queia al revolt 10 i Lorenzo es col·locava de nou 2n. L’italià va poder portar la moto fins al taller per poder seguir, però els danys a la moto feien impossible el seu retorn a la pista ja que tampoc va poder utilitzar la segona moto a causa que no complia les especificacions necessàries.

L’equip de Repsol Honda no va trigar a informar Márquez del K.O de Rossi. Márquez encara no es podia proclamar campió del món a causa que Lorenzo era segon. El de Cervera va continuar amb el seu ritme fort i va seguir obrint avantatge. Mentrestant per darrere seguia la lluita entre Dovizioso, Espargaró i Viñales per pujar al podi.

Arribava la volta 20 i ningú podia imaginar el que s’anava a produir. Lorenzo cometia un error que li feia perdre el control de la seva moto i deixava el camí lliure per a Márquez i ara sí convertint-se per 3a vegada campió del món de MotoGP. La caiguda de Lorenzo feia pujar a Dovizioso a la 2a plaça i Viñales es col·locava 3r.

D’aquesta manera després de les caigudes dels pilots de Yamaha, Marc Márquez ha aconseguit proclamar-se tricampió del món de MotoGP a Motegi. Dovizioso i Viñales completen el podi.