En la segona setmana de entrenaments de pre-temporada de Fórmula 1 al circuit de Barcelona-Catalunya, FORMULARAPIDA.NET ha tingut la oportunitat de retrobar-se amb Charles Leclerc, pilot de la Ferrari Driver Academy. A continuació l’exclusiva entrevista realitzada per Arnau Viñals aquesta tarda.


Com serà el Prema? Hem vist unes primeres imatges del cotxe aquest matí que tindrà el color blanc i vermell…

Exacte, això és el que puc dir ara mateix però té bona pinta, això segur.

Vas entrar a GP3 després de ser rookie del any a la FIA Formula 3, i després vas aconseguir el campionat a la GP3, que esperes d’aquesta temporada a GP2?

No espero res en especial, espero aprendre molt i aprendre de l’experiència que l’equip em doni, perquè tenen molta experiència, no només en GP2 sinó en totes les competicions en que competeixen, i han demostrat que són un dels millors equips del moment. Així que no espero res però l’objectiu clarament és guanyar.

És estrany veure un pilot que no ha competit a Prema a la Formula 3, córrer amb ells a la GP2. Que en penses?

© GP3 Series (LAT)

A la Formula 3 vam perdre el títol contra ells, així que és una bona oportunitat estar amb ells i veure quins punts hem de millorar des de Formula 3, on ells eren millors. Serà interessant com anirà.

Així doncs, aquesta temporada no esperes aconseguir el campionat, només aprendre…?

Bé no del tot. Vull dir que no espero guanyar el campionat però sense cap mena de dubte aquest és l’objectiu en el qual estem treballant, però esperar alguna cosa és un fet que no m’agrada pensar ara.

Vas pilotar en el cotxe de F3 de Max Verstappen, amb l’equip Van Amersfoort Racing. Que penses d’ell i del equip?

Max és un pilot molt bo, ho ha demostrat molt bé com n’és de bo. De Van Amersfoort no puc dir massa, van ser bons l’any en que vaig estar allà, vam tenir una mica de problemes a la segona part de la temporada, una mica culpa seva i una mica de meva també. Però he après d’això i l’any passat va anar millor així que va ser positiu la experiència.

Sembla que Charles Leclerc està pujant molt de pressa. És això un avantatge o un inconvenient per ser pilot de Fórmula 1? A GP2 pilots com Ericsson o Palmer s’hi van passar anys, que creus que passaria si les coses no van bé?

Són pilots que es van prendre el seu temps, i d’altres van anar una mica més ràpid. Si mires Max Verstappen, només va fer un any abans de Formula 1, fet que no significa res. Si arribo a la Fórmula 1 algun dia, simplement arribaré més preparat tant si faig un o dos anys a GP2 –esperem que succeeix. Però em prepara pel millor. Prenc totes aquestes temporades com a procés per aprendre el màxim possible i per agafar el màxim de experiència possible per estar el més preparat possible per la Fórmula 1.

Ara estàs a Ferrari. Com de diferent treballa un equip de Formula 1 que un de categories junior?

Per exemple, Prema és un equip molt professional, igual que ART Grand Prix l’any passat. Crec que són els dos millors equips de les categories de promoció del moment. La professionalitat d’aquests equips és semblant a la Formula 1, està clar que no he tingut la oportunitat de treballar tant amb Ferrari com ho vaig fer amb Haas. Però puc afirmar que Haas és molt professional també igual que ho són ART Grand Prix i Prema. Només canvia una mica el nombre de persones però la professionalitat d’aquestes és la mateixa.