Amb la primera introducció del sistema de classificació, moltes veus demanen tornar al antic sistema de classificació, entre ells hi ha Niki Lauda i Helmut Marko.

Si en la Q1 ens podria haver agradat el nou sistema, a la Q2 i Q3 ha estat un autèntic fiasco, tan és així que la majoria del pàdoc vol tornar al antic sistema de classificació.

Els primers en dir la seva han estat dos peixos grossos, molt influents al món de la Fórmula 1. Helmut Marko i Niki Lauda han comentat que assumeixen la culpa, i que treballaran per a que a Bahrain torni el nou sistema de classificació.

“Es horrible, és un sistema totalment equivocat i s’ha de canviar, ha estat una decisió incorrecta i a Bahrain hauríem de tornar al sistema antic. Hem d’implantar el mateix sistema de l’any passat, i no canviar-lo”, comentava el austríac.

Des de Red Bull comenten fets semblants, potser no tan políticament correcte però, la base era la mateixa. Llegeixin sinó que en deia al respecte el Dr. Marko:

“El sistema és una completa merda. És un sistema avorrit, el sistema d’abans ja funcionava i crec que el tornarem a tenir a Bahrain. Ens reunirem els equip, ja que en Bernie Ecclestone també vol tornar al sistema antic.”

Equips, Ecclestone i molts assumeixen el error d’aquest canvi que, no va ser únicament impulsat per la FIA, els equips gran també van dir-hi la seva:

“Hem comès un error, hem subestimat el que els equips han fet. No té cap sentit el sistema, i els espectadors tampoc ho han entès”, afirmava rotundament Helmut Marko.