Kiril Smal s’ha proclamat campió de la primera edició de la WSK Open Cup al circuit South Garda Karting (Lonato, Itàlia) en la categoria OK-Junior. Thomas Tingues Brinke i Nikita Bedrin completen el podi.

Divendres la sessió de classificació va ser molt igualada, però va ser el pilot júnior de Nico Rosberg, Taylor Barnard (Kart Republic Motor Sport) qui va aconseguir la pole per tan sols 0.015 segons. El britànic va superar a Rafael Camara (Kosmic Racing Department) i Kiril Smale (Ward Racing) que van ser els més ràpids en els seus grups. El català Josep Maria Martí (Tony Kart Racing Team) va tenir una mala classificació, finalitzant en la posició número 57 d’un total de 67 participants.

Les eliminatòries van ser de domini per part del Kart Republic de Taylor Barnard qui només no va acabar en primer lloc en una de les finals. Kiril Smale i Gabriele Mini (Parolin Racing Kart) també es van mostrar molt forts en aquestes, amb els dos dominant a plaer. Pel que fa a Josep Maria Martí, el de Tony Kart va evitar els accidents, ha avançat de forma intel·ligent i es va classificar en la posició 36 després de totes les eliminatòries.

A la pre-final A, Nikita Bedrin (Tony Kart Racing Team) es va imposar clarament, frenant el domini de Taylor Barnard i els Ricky Flynn Motorsport de Paul Aron i Conrad Laursen.

A la pre-final B de nou, Kiril Smal va arrasar, traient-li més de dos segons a Kai Askey (Ricky Flynn Motorsport) i Thomas Tingues Brinke (Ricky Flynn Motorsport). Va destacar també les bones remuntades de Sebastian Montoya (Tony Kart Racing Team), Zak O’Sullivan (Ricky Flynn Motorsport) i l’italià Edoardo Vila (TBKart). L’espanyol, Josep Maria Martí també va remuntar i va finalitzar en tretzè lloc, classificant-se per la final a la que partiria des del lloc 25.

Ja a la final, el rus Kiril Smal va tornar a dominar, el de Ward Racing no va deixar el primer lloc en cap moment. Thomas Tingues Brinke va tractar de seguir-li amb el seu FA Kart després de superar Kai Askay pel segon lloc, però el belga no tenia prou ritme.

Nikita Bedrin va completar el podi després d’escalar posicions des del sisè lloc de la graella de sortida. El rus va segellar la posició de podi a falta de dues voltes gràcies a l’incident entre Gabriele Mini i Luca Griggs (Lennox Racing Team).

També es van protagonitzar grans remuntades com la de Rafael Camara que, després d’una bona classificació i una complicada pre-final, va remuntar 13 posicions per acabar en quart lloc. Sami Meguetounif (Formula K Racing Team) també va ser protagonista acabant en tretzè lloc després de sortir des de P29.

El francès va acabar just per davant de Martí, amb qui es va disputar el tretzè lloc en les últimes voltes. El pilot català, va culminar un cap de setmana d’un gran aprenentatge, després de remuntar des de la posició 57 a classificació, a la catorzena a la final.

També van destacar les remuntades de Lorenzo Ressico (Birel ART Racing), Jamie Day (Energy Corse) i Georgi Dimitrov (Team Oakes).